Tuesday, November 1, 2011

kampung orang Asli sungai Gapoi..



''selamat datang dik..selamat datang kemari.."


antara ucapan aluan yang diterima semasa tiba di kampung orang special ini.:)  penduduknya sekitar 60 keluarga,                 
 semuanya mempunyai senyuman yang ayu manis2 gittu..^.^v


''2 hari 1 malam, Mahabbah Visit..epicnya, untuk mencari titik persamaan dan persaudaraan antara masyarakat univesiti dan orang asli..oh ya! untuk mencari pasangan hidup pom bolleyy juge..''
lensa kamera canon D900 1.3megapixcell aku mensasarkan beberapa kenangan..


malam pertama, kami rasuahi penduduk kampung ni dengan ceghita loving2 gittuw, functionnya? untuk memputikbungakan hati2 gersang penduduk tersebut. see? mendapat sambutan kan..kekeke

.....pagi keesokan harinya....

 sedikit senamrobik bersama orang kampung..kurang mendapat sambutan, mereka semua dah tuff2 badannya, x men robik2 jadah ni..

yang datang..hanya segelintir kanak2 ribena..ntah la, aku x pasti..apakah meraka pernah minum ribena ke x?hihi..


see? yang pakai bju hitam tu..ramlah Ram..pakar senamrobik Waka Waka ea ea..:P




 ini ''kucing-kucing'' bagi orang asli disana..banyak plak tu..lupa.yg berkaki 4 tu nama nya Vicky.hehe..sangat cumell dan periang lagaknya..cuma..kami je segan nk kawan ngn dia.


sesi makan tengah hari bersama penduduk kampung..untung diorang, x payah masak untuk 2 hari..:)

Mak Batin..masih muda n gojess..:) tapi anak da 6..kekeke

orang yang paling gojes?? aku bg kakiku dipipimu sudah la..kih3:P



so, berkisar tentang penduduk orang asli di kampung ini, keadaan nya x lah sedaif yang kita semua sangkakan..air, elektrik, sekolah, semua disediakan..n halfly government tanggung bil nya..cuma, taraf kehidupan mereka masih di tahap miskin tegar..ye lah, keje sendiri..mane nk dapat ribu riban..ye dak? 

''at least its ok, berdiri menampung hidup dengan kaki sendiri. daripada orang bandar yang taunya menadah mangkuk minta ihsan simpati, walaupun kaki tangan perfect bersih suci''.


ada yang butt hurt? meh aku tampal cool fever setepek..pek!!






2 comments:

FasiHaH SupiaN said...

alamak...aku xdpt join program mahabbah visit nie...

sekapur said...

join la len kali naa..anyway, tok batin tnya khabar ko..kekeke