Wednesday, November 2, 2011

bersedia nak berkeluarga?? meh nak ceghita,.

salam keluarga bahagia.:)


kkmm- konvensyen keluarga melayu muslim 2011

klik untuk tumbesaran 



bagus lah sape2 yang dapat datang menghadiri konvensyen ni..bagi aku..banyak dapat input berguna..apa itu visi keluarga, misi jangka panjang, peranan sesebuah keluarga..n bla bla bla..
     
      ayah dan mak, ibu atau bapa..masing-masing ada peranan yang penting untuk mendidik dan mencorak kehidupan awal anak-anak. Oleh yang demikian, kita perlulah melakukan anjakan paradigma dalam membentuk keluarga yang harmoni..cheewwah:P


''BUKAN sekadar planning wat anak banyak-banyak, pastu lepas macam kambing masuk padang..faham?? oh sadisnya.!kekeke..''


suka aku petik kata-kata nasihat daripada salah seorang pembentang kertas kerja KKMM 2011 ini, prof Sidek Baba..


  '' tarbiyah atau didikan anak-anak itu bermula apabila anak itu ditiupkan rohnya oleh Allah, didalam kandungan rahim seorang ibu. di saat inilah peranan bapa dalam mendidik anak didalam kandungan lagi, perasaan ibunya, mesti dijaga, diberikasih sayang dan perhatian secukupnya,sebabnya, itu dapat memberi kesan pada anak dalam kandungan si ibu..''


see??  tu dia..ambik..bukan senang..nak didik anak..berutunglah pada siapa yang ada anak yang soleh dan solehah.:) bukan main lepas tangan je..tahu?.oh ye!..ini bukan untuk yang belum berkahwin saja, termasuk sekali yang dah berumah lift ( pangsapuri ), apatah lagi yang dah berpoligummy.. kekeke.:)



rasanya x feelim la, kan.kalo xde gambaq..


''ala bro, pegi konvokesyen..xkan x ambik gmbar..'' kata2 nista dari musuh dalam blanketku..chiest! 




persembahan dari seorang adik..x ingat da nama ape.

sampai terbawak-bawak dalam tido ngigau nak kawin..hi3..boleh senyum plak tu..apakah sudah ada calon kawan ku? kih3



kalo nak citer panjang lebar lagi, tunggu ada lagi tahun depan, kome sume leh la join.. okeh?.. 






p/s ; kkmm ni bukan kursus kahwin yang mengajar menceritakan langkah2  malam pertama secara detail dan khusus, ye korang sume..aku x perlu nak pergi kursus yang camtu..heishh..^.^v





No comments: