Friday, April 29, 2011

gempar!! edisi pendedahan personaliti diri yang teragung abad ini!!




1. Orang TIDAK JUJUR

Orang yang kalau kentut lalu menyalahkan orang lain.

2. Orang BENGONG

Orang yang menahan kentutnya sampai berjam-jam.

3. Orang BERWAWASAN 2020

Orang yang tahu masa yg terbaik untuk kentut.

4. Orang SENGSARA

Orang yang ingin kentut tapi tidak boleh kentut.

5. Orang MISTERIUS

Orang yang kalau kentut, orang lain tidak ada yang tahu.

6. Orang GUGUP

Orang yang tiba-tiba terkentut bila di sergah.

7. Orang yang PERCAYA DIRI SENDIRI

Orang yang melepas kan kentut nya dengan bunyi yang amat lantang

8. Orang SADIS

Orang yang kentut di dalam selimut ketika di ranjang terus

dikibaskan baunya.

9. Orang PEMALU

Orang yang kentut tidak bunyi tapi gusar orang terbau kentutnya.'

10. Orang yang STRATEGIK

Orang yang menyembunyikan kentutnya dengan tertaw'a

terbahak-bahak biar orang lain tidak dapat mendengar bunyi kentutnya.

11. Orang BODOH

Orang yang kalau habis kentut menghirup nafas untuk mengganti

angin kentutnya yang sudah keluar.

12. Orang PELIK

Orang yang boleh mengeluarkan kentut apabila di suruh

13. Orang SOMBONG

Orang yang sering mencium kentutnya sendiri dan bercerita akan

keharuman kentut nya.

14. Orang RAMAH

Orang yang tidak kisah mencium kentut orang lain.

15. Orang yang tidak senang BERGAUL

Orang yang suka kentut bila berkumpul dengan teman teman.

16. Orang AKUATIK

Orang kalau gemar dikentutnya di dalam air

17. Orang ATLETIK

Orang kalau kentut sambil mengeluarkan tenaga dalam.

18. Orang JUJUR

Orang yang mengaku kalau habis kentut

19. Orang PINTAR

Orang yang boleh menghurai kandungan bau kentut orang lain.

20. Orang KELAKAR

Orang yang bila ketawa sambil kentut

21. Orang yang ROMANTIK

Orang yang kentut bunyinya mendayu dan berirama merdu ketika

sedang berdating

22. Orang yang TIDAK SIHAT

Orang yang bila batuk dia akan terkentut

23. Orang yang PANAS BARAN

Orang yang mudah marah bila terbau kentut walaupun kentutnya

sendiri

24. Orang yang PELUPA

Orang yang tertanya-tanya bila terbau kentut padahal dia

sendiri yang kentut




hahaha..nak tag org ke tak ni...hahaha


Thursday, April 28, 2011

ahh..soo heaven..



salam..ahjussi..ahjumma..haha..saranghamnida..<3
 heaven betul bila duk kat umah ni..
nak heaven lagi..meh kite cekidout ap yang korang boleh wat kat umah @ kampung..


pantai !!! wohaa! 

this place thats make me feel so calm..bila tengok kan lautan jauh terbentang,..i would be high ok..haha

petang2 gini..best pegi pantai.tapi jangan berlenggang jek..kna bawak satu benda alah ni..

see?? haa..kalo kail panjang sejengkal, jgn laut hendak diduga..ni joran k..bukan kail..kah3..
 tu ha..tengok tok imam masjid Marang a.k.a sepupu aku, ngah terbongkok2 cari ikan ape ntah..

tiba lah masanya..nak memancing..orang ganu cakap, ngail..joran da panjang 2 depa dah tu..

lihat rambutku..menggerbangkan..hahaha..ni sepupu aku jugak..seiras gtu..muka eksaited giler nak mandi..

korang tengok dari jauh2 dah lah..x elok skodeng orang tengah scuba diving tu..

mandi 2 mandi jugop..aurat kene jaga.ececeh..^.^v

da puas mandi2 n mancing..siap2 untuk pulang..kami dapat ikan tenggiri 7 kilo okeh??
cuma lupa nak snap pic. gembira habis time tu..haha


 time ni kitaorang da lpaskan balik dah ikan tenggiri tu..x muat nak bwk balik ngan moto..;P


pemandangan petang..

haa..bila dah sampai umah..kita men ngan mak-mak ayam plak..




kita semelih!! 


heaven kan bila duk kat kampung??? hehe..korang plak ape crite?? ce crite? ce crite? ahaks!

Tuesday, April 26, 2011

lelaki..bila dah berkata-kata..( khas untuk perempuan!! )



..haa..penah dengar perempuan berkata-kata? selalu kan?? ni kali ni kita dengar lelucky plak yang berkata-kata...layann ..zaasss!!





1.Kalau lelaki kata: oklah wak, kita sembang lain kali yek
   Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.

2.Kalau lelaki kata: tak pe, saya tak kisah.
   Maknanya: memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.

3.Kalau lelaki kata:  kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je. 
   Maknanya: sebab lame sgt bkawan.dah tbiase.so,x leh nk developed feeling more than a friend.takde sbb      laen.mase nak dulu,korg yg jual mahal sape suruh kan.sori la ea.

4.Kalau lelaki kata: eh....u call ekk?sori.ttdo td.
   Maknanya: ye,memang kami tdo pon.

5.Kalau lelaki kata: lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni...nanti i free i call u, kay?
   Maknanya: kami ade byk keje yang tertangguh.tolong la pham.jgn la pk -ve sgt.ape pon yg kami buat,utk future.

6.Kalau lelaki kata: i sebenarnya tak la memilih sangat.
   Maknanya: mmg kami tak memilih pon.kami pilih perempuan yg sedap mate kami memandang je.x semestinye kene                lawa.

7.Kalau lelaki kata:i tak kisah penampilan u macamana pun.
   Maknanya: jangan la mekap sgt doe.pnat nau tggu.

8.Kalau lelaki kata: lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la...ada hal..
   Maknanya: memang lepas ni aku nk lg keluar ngan kau.

9.Kalau lelaki kata: saya suka perempuan yg mcm ni...mcm tu..bla...bla. ..bla..
Maknanya: saya tipu je.saya tak kesah pon.lelaki tak detail nk pilih ape2 pon.saje nk bg awak mrajok.sbb awak comel        ble mrajok.kihkihkih

10.Kalau lelaki kata:u keje kat mana? as what?
    Maknanya:mintak-mintak la keje biase2 je.kalau keje besau.taste pon besau gak.hantaran besau.demand musti tggi     pnye.nk jage standard la kate kan.


*punye la senang nk paham ayat lelaki.direct je kan.so,jgn pk bukan-bukan ea.tata~




p/s; kopipaste entri


Saturday, April 23, 2011

kali pertama bertemu sekaligus yang terakhir untuk selamanya..



salam takziah, hari jumaat..

tengah2 angkut simen tolong encik abah buat umah, tiba2 encik abah dapat panggilan telefon waktu tengah hari tu..aku dok dengar je dari jauh..

Encik Abah ..'' ye...bila? 5 minit lepas?..ok2..6t oraang gerak lepas solat jumaat'' 

aku..'' asal bah? ''

Encik Abah..'' Moyang sedara da meninggal..cepat siap..nanti nak balik qlate..''

Al-Fatihah untuk Tok Ku Mat..moyang sedara aku..Alhamdulillah sempat jumpa dengan Arwah, tengok muka ja la..rasa sedih jugak, sebelum ni sempat nak berbual kenal ngan arwah..bila da takde..rasa kehilangan plak..

bak kata2 orang lama.." orang tua itu adalah sejarah yang hidup ''



orang tua ni lah sebagai sumber sejarah lisan kita, selain buku2 sejarah yang kita baca time kat skolah..buku2 sejarah tak dapat menggambar kan realiti yang sebenar tentang sejarah, tetapi, orang tua yang mengalami , melihat, merasai akan sejarah itu sendiri..
oleh itu, hargai lah ''sejarah hidup'' kita sementara mereka masih bernyawa..


aku bersyukur masih ada lagi kedua atok n nenek baik belah puan ummi n belah encik abah..moga2 Allah panjangkan umur diorang..i love them very2 much <3 <3 <3


Friday, April 22, 2011

aku risauu sgt bila fikir ni..



bale2..
korang pernah dengar tak kisah menantu dan mentua?? 
mesti penah dengar gak kan sikit2 kan?? 
amacam?? banyak yang best ke banyak yang x best??

kebanyakan yang biasa kita dengar adalah menantu perempuan dengan ibu mertua jarang ngam@ rapat..yang biasa kita dengar diorang selalu sepak terajang jarang bertepuk tampar ..

sebabnya?? si ibu tak sanggup lepaskan anak lelakinya yang dah dia sayang sangat2, tak sanggup berkongsi kasih sayang dengan menantu perempuan..lagi2 bila sebelum kawen, anak lakinya sihat2 je, tapi bila selepas kawen anak lakinya da kurus slim..haa lagi bising lah si mertua ni..cakap menantu tak pandai jaga anak dia..
         
       so, gurls kat luar sana, make sure stat malam pertama tu korang suap husben korang habis2, biaq mati kekenyangan xpa, haha..dari dengaq leteq mak mertua..kan? haha


si menantu?? tak tahan mertua queen control sangat suami dia, selalu sindir2 tajam depan menantu2 yang lain, sampaikan menantu ni dipandang ''menantu derhaka'' oleh menantu2 yang lain..nak melawan kan, mak husben.terpaksalah telan je yang pahit2 tu..sayang husben kan..

sadiskan?? soo sad..

soalnya..kenapa aku risaukan sangat nih?? why? why?? porke?? limaza??


aku anak laki sorang ja dalam family aku..hihi ^.^v


pening aku nak fikirkan..okey ke 6t puan ummi dengan menantu dia..dah la tu sorang ja menantu pompuannya..

kalo ngam 2 orang tu siap boleh makan sepinggan, tiduq sebantal...beres..aku bahagia..

tapi..

kalo pantang berjumpa teruih berbalas pantun menyindir..sengsara aku..ye dak?? haha..

diluah mati mak, ditelan mati wife..camno eh den nak wat ni ha..i sayang my mom, i pun love my wife ( mata kelip2 bercahaya ) 

tak tahu lah..stakat ni, puan ummi xdak plak demand menantu dia camna..maunya demand nak menantu kulit dia tan, kening melentik 13, darah campuran pakistan ke, pastu yang pandai talaqqi quran lagi..mano la den nak cari tu..

so, sape2 yang nak isi form tu..kontek lah puan ummi yek..hahaha..

another heart break..



sorry to hear that..hope u all be fine after all..




.get chillin' cepat2 ha..

Wednesday, April 20, 2011

apa yang seroNot di rumah??


salam, hye readers!!..erk..ade ke? 0.O

bila da cuti n ada kat umah ni..banyak la benda2 seronOt-seronot yang aku jadikan sebagai hobi time2 cuti gini..

usap2 badan Arcopal
tak kuasa aku nak ngadap ko pagi2, kene usap+gosok+sabun+lap badan cik Arcopal ni tiap2 ari..body flat dari dulu sampai la skarang, heran aku, camne dia boleh maintain slim, tapi tuan nya, sibuk nak diet..


layan Astro Hitz
yang best gillep wa cakap lu..rutin harian aku lepas brekfast, layan sampai muntah..ye lah, kalo x dengar lagu omputeh kan..6t orang tanya ke ap ke, leh la nyibuk sampuk jugak kan..napok benor daratnya xdengor lagu omputeh..tepat 2.30 ptg aku stop, bukan ape, coz time tu da masuk K-Pop lagu da..aku jiwa omputeh, geli ketiak aku layan lagu korea..=P

remote control tV jdi breakgame
men tukar2 channel jadik feveret aku skarang nih, tatau la ape ke penyakit yg hinggap kat aku ni..haha. cian kat minah kucing, nak layan American Next Top Model pun x leh..haha..opss lupa, skarang da bergelar makcik, dia da ada anak buah skrng, elok ler tu..dua2 ekoq telentang depan tV tgk menda2 lagho tu..


silang kaki lappy atas riba
fessbukk der..cuti2 kayak gini, sedap cari2 gaduh ngan budak2 yang baru nak start exam, bagi perang sikologi ckit kat diorang bahh..haha..tengok handal tak manage pressure..kah3!! kalo yang terer lagik, time ni nak ajak makwe / pakwe kluar tgok  movie lagi bagus,.amat digalakkan wat movie marathon 2 3 hari berturut-turut..=P

ikat perut tunggu pukul 4.30 p.m
bab ni aku slalu wat, hehe..punya malas tahap tenggiling, duk melingkor ngan Fb je kejenya, lapor pon lapor r, ade aku kesah?? ..tunggu puan ummi balik dari skoll, baru leh lunch..malas sgt nak masak meggii..padahal buleh je nak masak nasik beriani gam, tom yam campur bagai..haha
duduk dalam kegelapan
''ya rabbi anak buje sore ni! bakpo duk dale gelapnyo?? tingkap nelo dok buko, pintu abih tutup kemah keming guano hal??''  camtu la lebey kurang bila puan ummi tengok aku duk bergelap dalam umah..haha..bukan ape..aku memang sukakan kegelapan..tenang je duk dlm gelap2 ni..bukan dalam kesesatan tawu!!

riadah petang
petang nya banyak diisikan dengan menyiram pokok bunga sambil nyanyikan lagu tema Ramli sarip..haha..

derr..stop dulu, mak2 ayam n duda2 itik kat blakang umah asyik memekak je dari pagi tadi..jap aku nak pegi sigai sekoq2..hak tuih!

late nite talk wif encik abah

salam bahagia semua..

tonite , i assume it as men talks..haha..
siyes, x penah men talk2 ngan encik abah lewat2 gini..
topiknya " masa depan " ehem..ehem..

asb, pelaburan, pinjaman bank, insurans, pajak gadai islam, ..


        tiba2 plak malam ni, rasa nak tanya encik abah tentang investment bagai ni..
selepas beberapa sesi bergaduh soal jawab, da siap encik abah keluarkan dia punya hujah lagi..lastly, aku dah faham besikeli tentang alah ni..

        hmm..aku da ada plan da camne nak planning investment masa depan aku..bukan apa, aku teringat kata-kata sahabat aku Ammar Law

'' dalam dunia ni, ada tiga benda yang kita kena takut..pertama, sudah tentunya Allah, yang kedua masa depan kita, dan yang terakhir ...aku suda lupa..=.=''

           ye masa depan kita..termasuk bakal isteri dan anak-anak juga..investment yang betul, adalah wajib sebagai 'perlindungan' kepada diorang semua, lagik-lagik bakal wife aku..kih3 beruntung sapa jadik wife aku..ye dak?? dah lah hensem, kacak , berkebolehan memasak ditambah lagi dengan otak bergeliga..dah..dah..cukup la dengan pujian kalian semua tu..terima kasih..wat susah2 je..hahak

         apa yang aku fikir sekarang adalah, perlu kita semua ada satu pelaburan dan satu insuran untuk diri kita..bagi aku, aku tertarik pada ASB ..n kalo boleh nak insured insuran jugak, tapi x keje ag..nak bayaq ngan apa 6t? ngan daun boleh?? haha

so, what say you?


Monday, April 18, 2011

Deep down



aku bukan orang yang senang terima kemarahan orang..
yes , if i do mistake, i take it..
but after that..

LEAVE ME

UNTIL I DON'T SEE YOUR FACE
4 3 DAYS..

PLEASE..

chill la, everybody not perfect..kenapa mesti kita burdenkan kesalahan orang lain kepada orang lain..Allah kan ada..