Thursday, March 3, 2011

puan ummi n encik abah



salam bufday boy..
korang mesti pernah sambut bufday kan? rata-rata dari kita semua mesti akan sambut bufday. n that day is da most memorial day ever 4 certain people..rite? 

best ke sambut bufday? ap yang heppi sangat sambut bufday?

sejak aku da stat duk hostel time skolah menengah dulu..ak dah x sambut mana bufday aku ekceli..there is no makan besar, hadiah2 ni..

laki macho x sambut mana bufday2 ni, bak kata encik abah.

kata puan ummi plak, ''dah besar panjang, bila lagi nak kawen?''

fikir incik sekapur '' apa yang besaq? apa yang panjang? aqu kurus cekeding jugak..

apa-apa pun, bila semalam aku kolling2 encik abah n puan ummi kat umah, dengar suara diorang pun dah terlebih hebat dari segala bagai hadiah yang korang bagi ( kalo ad yang bagi lah..kan)

mula2 cakap2 ngan puan ummi, katanya da nak tido, duk sorang2 kat umah xdak orang..cakap hal itik dah taknak menyudu laghi, demand nak pakai garfu plak time makan..ayam2 kat sangkaq asyik mlm2 buat karaoke, payah puan ummi nak tidoq..tu x campuq lagi mak minah kucing asyik layan astro, tengok American's next Top model..demm =.=''
6t aku balik, siap aku sigai sekoq2..perangai tak berkebinatangan langsung..

pastu tukaq orang plak, cakap2 ngan encik abah, critanya rumah yang kat blakang tu ngah dlm pembikinan, x cukup buruh nak siapkan keje tukang2 tu, dengaq crita camtu, sayu plak hati aku, yelah time aku da kat umah, encik abah punch kad pkul 7.30 pagi, aku punch kad 15 minit sebelum berenti lunch..xpa kan encik abah? anak tokey kann..kih3


 last2 cakap2 ngan encik abah tu, dia ketawa gelak2..
baru aku sedar, dah lama encik abah x gelak2 ngan anak abah dia sorang ni..
ye dah lama....dah lama..

and that is the most precious things ever in my life..
sepanjang 21 tahun ni..


sepeluk trima kasih segantang kasih sayang dari anak mu..

puan ummi & encik abah <3


kalu ada peluang lagi, aku nak record encik abah punya gelak ketawa..ulang dengaq banyak kali..

No comments: