Thursday, March 10, 2011

hari ulangtahun Puan Ummi saya..


sempena hari ulang tahun kelahiran Puan Ummi kesayangan, aqu abadikan sebuah lagu untuk Puan Ummi..tak main lar lagu bufday2 neh..apa barang..ye dak? haha..nah aqu bagi sejibiq lagu M.Nasir..Bonda...terima lah..


Mengapa kanta ini masih berkaca
Sedangku telah pun terima di dalam redha
Segala kepahitan
Pengalaman menjadi penawar
Mengejar impi ke pintu Syurga

Duhai bonda
Bilakah akan ku kecapi kasturi
Penebus maruah
Dan semangat lama

Mengapa sinar neon dan gedung indah
Kotaraya yang menjanjikan sejuta rasa
Sejuta haruman
Kini menjadi penjara jiwa
Ku yang merindukan ketenangan

Duhai bonda
Hari-hariku kini berlalu
Bagaikan bahtera
Tanpa layar dan kemudi

Bonda
Akhirnya terbongkar jua rahsia
Tangisan dan gurindam
Keramat kasih sayangmu

Bonda
Saat dan pertemuan semula
Kita kali ini
Akan ku abadikan
Keramat kasih sayangmu

Oh! bonda
bonda




jom nari sama2 yehh..



aqu layan satu hari penuh dengaq lagu neh..bestt siot! macam kepsi & mekdi rasa dia..menusuk qalbu..

ni bukan gambaq Puan Ummi..sekadar hiasan ja..

Monday, March 7, 2011

penghargaan..



vanakham nandre!!

tengah layan2 facebook..aku baru terperasan..ramai ghupanya yang wish kat aku..
terharu plaq wase..isk isk..

ok lah..sebagai tanda penghargaan aku terhadap
peminat kawan aku ni..aku tempek kan wish2 diorang dalam ni..

mane lah tawu kan..kalo rasa nak sambut bufday 2 3 kali setahun..buleh belek2 wish diorang ni..
hahaha..d^.^b


zema, hazrina, hasif aizat, sue sparta

suhada ali, nurhidayah, mie mie, khaiyaa, fami Ibrahim, hagemaru??

teacher asha, farhan izhan, man, aizat, ustak dims, tuan fahmi.

nashrul, solihah, abg joe, tehah, firdaus 

= blogger terkenal pun leh wish aqu..kih3..abg joe 

asma, aisyah akmal, mastura, ecah, hamidah..

cikgu muzarimah. syafiyah nabilah, nadrah, aqist yaya, firdaus ahmad

citi hawa, kaq alia, ema, zuhdi, hafiz, rizwan

radhi, pak dopo, aisyah, abg man, manaf, sepupu aku,  pz

syuhada, iffa, nadya, qadim, yusuf, fiza, zakiah..

kembar aku, jaa, kaq syazana..


sori lah..ghamai yang pompuan, normal la 2 kan.kalo ghamai laki2 lain plak cite nya..

Thursday, March 3, 2011

puan ummi n encik abah



salam bufday boy..
korang mesti pernah sambut bufday kan? rata-rata dari kita semua mesti akan sambut bufday. n that day is da most memorial day ever 4 certain people..rite? 

best ke sambut bufday? ap yang heppi sangat sambut bufday?

sejak aku da stat duk hostel time skolah menengah dulu..ak dah x sambut mana bufday aku ekceli..there is no makan besar, hadiah2 ni..

laki macho x sambut mana bufday2 ni, bak kata encik abah.

kata puan ummi plak, ''dah besar panjang, bila lagi nak kawen?''

fikir incik sekapur '' apa yang besaq? apa yang panjang? aqu kurus cekeding jugak..

apa-apa pun, bila semalam aku kolling2 encik abah n puan ummi kat umah, dengar suara diorang pun dah terlebih hebat dari segala bagai hadiah yang korang bagi ( kalo ad yang bagi lah..kan)

mula2 cakap2 ngan puan ummi, katanya da nak tido, duk sorang2 kat umah xdak orang..cakap hal itik dah taknak menyudu laghi, demand nak pakai garfu plak time makan..ayam2 kat sangkaq asyik mlm2 buat karaoke, payah puan ummi nak tidoq..tu x campuq lagi mak minah kucing asyik layan astro, tengok American's next Top model..demm =.=''
6t aku balik, siap aku sigai sekoq2..perangai tak berkebinatangan langsung..

pastu tukaq orang plak, cakap2 ngan encik abah, critanya rumah yang kat blakang tu ngah dlm pembikinan, x cukup buruh nak siapkan keje tukang2 tu, dengaq crita camtu, sayu plak hati aku, yelah time aku da kat umah, encik abah punch kad pkul 7.30 pagi, aku punch kad 15 minit sebelum berenti lunch..xpa kan encik abah? anak tokey kann..kih3


 last2 cakap2 ngan encik abah tu, dia ketawa gelak2..
baru aku sedar, dah lama encik abah x gelak2 ngan anak abah dia sorang ni..
ye dah lama....dah lama..

and that is the most precious things ever in my life..
sepanjang 21 tahun ni..


sepeluk trima kasih segantang kasih sayang dari anak mu..

puan ummi & encik abah <3


kalu ada peluang lagi, aku nak record encik abah punya gelak ketawa..ulang dengaq banyak kali..

azue..

salam hujan kat n' doj..


bila hari tu aku termimpi ko ..kemana ko pergi? ...alih2,satu petang tu, ....tuuutt tuuutt ..my friend mesej,

''aku da jumpa dia! ,aku da jumpa! aku jmpa dlm fb''

'' ibarat bapak kucing hilang anaknya, pastu jumpa balik selepas berbelas-belas purnama tidak ketemu, dan bila dah jumpa bak biskut meri dicelup milo lagak gayanya tak boleh berpisah..''

 tu dia..sekarang da tip top lebih dari aku ag ha..
layannn..zassshh




planning nak pegi UiTM Seri Iskandar cuti neh..amacam?? >.


Wednesday, March 2, 2011

Tuesday, March 1, 2011

Qmath di Masjid wilayah..hoho



salam waii waii waiii...apa habaq hangpa semua? baik ka? taq baik ka? taq baik pi kliniq..^.^

 updated kem qmath di Masjid Wilayah..
aqu tatau nak tulih hapa, soo..korang layan je lah gambor2 ni hek..bak kata orang jowo

''a single picture describes thousand words''

haji hasan CEO






'' saya punya mas kawen 8 karat tau! ''

oke hangpa semua tengok cheqgu nak ajaq


adeh! salah langkah la derr

grup lompat bintang :P

ni hasil resalt exam kami..semua repeat..adeh2!!
okeh adik2..bla bla bla..ZzzZ

grup Kuda kelang


jgn lepak kat tangga..6t poli**mi..=.='

cikgu ros bukak langkah makyung dahh!!



kanak-kanak ribena

jangan pandang belakang congkak ad pompuan
sapa paling comiut skali? tu ha dia 2 dari kiri..aiseymen>.


sapa paling sopan skali? skali lagi 2 dari kiri..haha

 dah la tuh..ak da malu tunjuk muka dalam blog ni..dah..pegi men jauh2..!