Tuesday, December 28, 2010

tahniah!! tahniah!!

assalamualaikum...


             dengan ini aku dah kalah ngan si budak kicik ni...haish..ingatkann aku punya rekod da x leh potong da..mai ja budak ni, dia punya achievement lagi jauh kedepan daripada aku..well angkat white flag ja lorhh...untuk PMR saje dong!!.. untuk Unibersiti, meh kita fight ^.^v


                 anyway tahniah kpd budak kicik ni, Tuan Amirah Farhana..




ni seme aku punya junior..hihi..mengikut jejak langkah abg2 seniornya..>.



Tuesday, December 21, 2010

wabak ~



salam satu malaysia.. 

wabak yang melanda sesetengah org bila nak bufday..















faham??  =.=''

Wednesday, December 15, 2010

best gillep!

                      tak pernah dalam hidup ini merasai nikmat yang terlalu seddap..x dapat dibandingi masakan nya dengan chef-chef hotel 5 bintang bertaraf dunia..hidangn yang dibuat, terlalu indah,   
              xdapat di ungkaikan dengn kata-kata apatah lagi dengan pujian yang menggunung...

...apabila..



encik sekapur da pandai masak nasik sekarang...rasa cam lemak2 manis je..
HO..HO..LIOU!!!
 kan?? budak2 bilik seme cakap TERBAIK!!..ngeh3~

 apekate..lepas ni try beriani plak..ye daks?? hahak..(^.^)v

 

teke -teki..( contest bro Framestone)


 my scandalfrend da tag men teke-teki..nak x nak, kene lah men jugak,,ye daks?? haha
 ada rexeki ke, ne tau menang..leh ajak makn KfC sambil angkat ibu jari..:P


dengan ini beta mengishtiharkan bro framesstone ini dash cash out nuffnang sebanyak...

RM 510.24

okeh?? cantekk no tu..

Thursday, December 9, 2010

rezzaltt!


        sekarang ni semua ngah heboh-riuh-gegak gempita, bagai buih2 yang meletop-letop bila kentut dalam air..erkk.penah cube ke?

 ad yang menangis, suka, hilai ketawa,  ..macam-macam ragam perangai nya..x juga lupa kepada yang muka monyok, suram muram...haii..ontah lah den..apo kono eh jang??


ape-ape pun..syukur itu mesti...terima dengan hati yang terbuka..<3

even repeat paper banyak kali..huhuhu

Saturday, December 4, 2010

tema kasseyyy!!


       da lama menghentak mengetuk keyboard nih..tak sangka aku dah up satu lagi tahap, da 100 da entry aku goreng bagai..haha..ntah ape2 lah aku tulis yang dulu2 tu..mengarut pom ade..kisah tipu benar pun ade..(^.^)v

nenek kat kampung berpesan.. 

                " kalu da puas hentak hentuk keyboard tu..try plak goreng benda ni.."

no woman no cry..love them till you die..



p/s ; thanks kpd peminat pembaca yang baca blog ini..(n.n)v..mcm ad peminat..adehh

Thursday, December 2, 2010

ak nak kawen..

kalo cuti dak sah kalo tak balik kampung ..ye dak? same lah sayee..kampung mane? haa nak tau meh kite cekidauwt...

in conjunction wif my auntie wedding..so kitaorg sanak-beranak balik kampung semuanya ..yo lah, kene tolong ape yang patut, cat umah, pasang langsir, men kejar2 n tangkap ayam, bersih2 ape yang kotor, hias pengantin..ops!!

nak kawen..kena semelih lembu..

acara pegang2 gletek  lembu...

 2 org ni sepupu sama umur ...(^.^)v

bila da potong2 ..gni la jadinye..

last skali..

ha..ni womb baby lembu tadi..

ramai2 siang daging..

kena jugak mesin kelapa..=.=''

baru je habeh mesin nyoq..


lembu da arwah, daging da siap potong2, nyoq da mesin...its time for deliciousy time!!

vavava......marvellous!!

kakitangan memasak n merasa..kui3

da kenyang..perut da boroi, makan punya lah sedap x hengat...kena plak satu tugasan extra!!..tang ni aq malehh..
basuh pinggan!!! T.T''
haippp...tapi bukan aq sorang jaa..tu dia mangsa keadaan..hahak
 
cam boria plop..pakai baju sama..tp basuh pinggan mangkuk..kih3


yang tang best skali, yang mem besar a.k.a pemerintah..tu ha dia..ngah posing sakan x hengat kat anak2 sedara dia yang tengah separuh mati pengsan buat keje..huhu..

'' ayang! tengok tu...ad otomen taro lah..'' (^.^)v

yang ni aq sempat makan yg ikan 3 rasa tu jaa..aishh, 
yang len2 2 da di sental oleh kanak2 ribena ni haa..

team melahap hidangan pengantin!!