Saturday, November 13, 2010

apa nak buat..

          
         6t balik umah dak payah susah-susah wat list-to-do..sebab pa?
 ..memang ummi akan bagi list..full punya list!! haish..


1. masak ( owhh ni pantang skali..)
    = da serik da, penah ari tu lpas SPM ag ni, aku jadi pembantu masak pemasakan ni..mem besar punya order senang jek..'' long, masak lunch ari ni..balik 6t nak siap semua k! ''.. ececeh..macam order kedai plak..aku punya goreng ayam kunyit, siap call orang ni, orang tu..sorang cakap kan campur air, sorang lagi cakap x yah..haih, pening aku..last2 hangit..hehee..tang yang x best tu..bila time makn..ecehh, ramai plak jadi juri yang x bertauliah..masak hangit r, nasi keras lah, yang x leeh blah..ayam aku masak tu x rasa cm ayam!! boleh trime ke komen camtu..oitt!, aku goreng ayam r, bukan goreng kacang buncis!!..chisdale tul ..


2. sapu sampah kat laman rumah.
  = tang ni aku suke amat seronot sekali..hehe..tapi x rajin sangat buat..sebab ape? haa meh nak crita..kalo aku sapu sampah ja..mesti ad pak cik umah sebelah tu puji2 jek aku..dia cakap ap hang tau..'' rajin abang long sapu sampah..'' hahak..mesti dia nak gandingkan aku ngan anak pompuan dia r tu...uishh x nak aku, wat jual mahal ckit..ngeh3 (^.^)v


3. basuh baju satu family.
  = woohhoo..ni pekerjaan pertama bila bgun tidoq..bgun tidoq ja, trus melompat berlari-lari itik ke washing mashine, tabur sabun + humban baju2 + tutup machine! ..then g sambung tidoq balik..keh3..


4. lipat2 baju sluar kain.
  = time bese buat malam2..best skali kalu tengah adik2 tengah mengular depan tb, tengok drama kesukaan diorang..hahaha..pegi angkat kain cepat2, bagi penuh 2 3 bakul, pastuh distribute baju kain hak sendiri2 ..acara membaling pakaian bermula..bagi potong stim tengah diorg layan drama..kih3..ak kan abang mithali..:P


naseb lah..balik umah asyik jadi bibik..(T.T)v

.

No comments: