Sunday, May 2, 2010

HOiii mangKuk!!!


 ni ha..aku x puas hati ngan mangkuk ayun ni..okeh..ni bukan kisah keluh kesah bersama kak esah..bukan juga promo mangkuk arcopal atau mangkuk tingkat tuh..ni ha.aku nak bagitau satu kisah tentang 'mangkuk' ni..kejap baik..kejap jahat..apekehel??.ade ku kesah?? 

            tapi aku memang amik berat n pentingkan sangat 'mangkuk ayun' ni..ntah kenape..dia amat penting dalam hidup aku.aku tak leh hidup tanpa dia..tanpa dia, aku xkan dapat merasai apa itu cinta..( oh aku terjiwang )..


         bak kata nenek kebayan langkawi..semakin kita kejar, semakin galak dia lari..semakin jauh kita pegi, semakin ape ntah lagi..aku pun tak tau,cam hipotesis lah plak.


tentang 'mangkuk ayun'..(kena guna saya n awak..romantik cikit..hik3!!)


        sedari kecik saya sematkan awak kat dalam diri saya ni.saya tak pernah nak betray awak, apetah lagi nk mengumpat mencaci awak.tapi awak??.awak ni selalu buat saya jadi tak tentu hala, tak keruan,..asyik pikir tentang awak je..saya sedih tau awak..awak selalu cepat berubah.saya da tak tau nak wat camne lagi..nak pujuk awak jadi baik, jangan jadi hipokrit, nak suh awak jadi 'lebai' gituw..


''mangkuk ayun versi baik''


ewah, ewah, ewahh..cam azwan ali plak ye (^.^)v..time awak baik, ceh!! mengalahkan imam kampung saya awak tau, setiap masa awak bersangka baik jek kat orang lain. biarlah orang kampung kata pe pun..awak still maintain,'' oh kita mesti bersangka baik kat orang lain''. ''oh, kita mesti buat baik kat orang lain setiap masa'','' oh jangan ada niat nak pedajal orang''. oh cini, oh sana..itulah awak time versi baik ye..saya??..saya suke sangat2 awak time tu.indah nya dunia bila awak jadi camtu setiap masa..saya bahagia tau awak...


''mangkuk ayun versi hampeh!!''


kalo da hampeh tu..jangan kan tok imam kampung pinang bercabang nak nasihatkan awak, saya yang paling dekat ngan awak pun x leh wat ape2..tu lah awak, kalu da naik tanduk,..macam2 awak leh buat.saya pun terikut sama tau..ye lah, awak kan selalu dalam diri saya, ape yang awak nak buat, saya terpaksa ikut..itu kalau saya x leh kawal awak lah..
 kalau saya boleh kawal awak, awak dengar jugak nasihat saya ni..tu pun cikit2 je..itu time awak hampeeh..saya jarang boleh kawal awak sepenuhnya..even kita da sebaya umur..tu yang wat saya sedih tu..time tu lah, saya rasa sangat sedih,..sedih..awak tahu..




* aku sayang mangkuk ayun!! *


awak tetap awak..saya masih cintakan awak, sepenuh jiwa saya, saya masih dalam menghadapi bermacam-macam masalah dan cubaan 'kemangkukan ayunan' awak tu..kadang2 saya sedih sebab awak, kadang2 saya gembira sangat sebab awak..awaklah segala2 nya dalam hidup saya..[ ''mangkuk ayun'' = hati ]
 

2 comments:

tangan said...

eccey.jiwang gilak

sekapur said...

tangan- jiwang ngan hati i jer..hik3