Monday, May 31, 2010

dowh..

nothing much to say.. just make an announcement...


i have delete facebook account!!! yeh!! yeh!! yeh!!

facebook sucks!!

Monday, May 24, 2010

pukui!! pukui!! pukui!!

okeh, ape yang perlu kita buat kalo kita menyampah dengan seseorang??.
pukui dia?
debik dia?
sepak? 
terajang?
siku rusuk kiri dia??



seminggu ni aku ''hot mood''. x leh tengok muka tuut..ntah sebab ape..chaitan r ni, hasut aku suh aku benci-benci orang lain ni..chilakes ko chaitan!! 

aku dah try, tak nak benci menyampah dengan budak ni..last-last, jadi menyampah balik..
  '' alah, incik sekapur.. tak baik taw, benci-benci orang ni..sabar lah ye..'' 

ye lah..aku tau, tak baik.. dah try ..tapi still lagi ada perasaan benci tu..nak wat camne??..
  '' yang penting awak sangka baik kat dia, ape-ape pun sangka baik ye..'' 

ye lah..ye lah..nanti saya cuba..
   '' haa, camtu lah cayang saya..dengar kata nasihat..''

sayang??..awww..

Saturday, May 22, 2010

aku letih..

sudah lah..aku dah letih dan sesak nafas tengok orang-orang yang hidup dalam dunia sendiri. cukup lah korang mengheret dan diheret ke hulu ke hilir, ke sana dan ke mari..

sakit hati aku, terseksa hidup aku, aku letih..

aku harap apa yang aku tinggalkan, akan diberi yang lebih baik..

letih sangat-sangat tengok korang yang hidup macam bahagia..

Friday, May 21, 2010

buhhhsaAN!!!

apakah aku dilahirkan untuk keseorangan??..uishh, buhsan tahap dewa..kalo duit banyak tak pe jugak, boleh pegi shopping spree ke kat mane-mane (^.^)v tak kisah pegi jalan sorang-sorang pun, yang penting shopping!!

tapi ni lain plak jadinya, duk dalam bilik sorang-sorang pandang dinding, tengok siling, cakap-cakap ngan laptop,.nak pegi mane-mane, poket tengah menipis r plak..huhu.. xpe2, ku menunggu sem baru..sabar ye incik sekapur..


lorh...lambat lagi sem baru...

Thursday, May 20, 2010

diganggu perempuan

aku bingung ..sejak dua menjak ni, asyik diganggu..oleh makhluk ape ntah..aku pun tak tau nak klassifikasikan makhluk ni camne..hishh, serem sejuk aku, bila bertembung ngan 'dia'..


 3 hari lepas, dalam samar-samar petang maghrib, aku on the way ke surau, mula jalan- jalan slow-slow gitue, ye lah pakai kain pelikat, kalo nak berlari kan, mau terlondeh plak..ehem2, korang jangan nak ''membayangkan'' aku terlondeh plak ea!!..euuwww :P

kat mane tadi??..ha, tengah jalan tu, dari jauh aku nampak 2 makhluk ni, jalan dari arah hadapan aku. Dalam hati aku, aku dah tak sedap hati dah,'' sudah lahh..habis aku..habis..'' . aku jalan laju-laju, tak nak bagi makhluk tu tegur aku, dah lah time tu, time gelap, waktu maghrib, mak aku cakap, time2 maghrib ni banyak benda-benda halus ni..

sampai je berselisih, aku tetap jalan laju..nasib baik, makhluk tu tak tegur aku, dia jalan straigh je, melepasi aku..tapi sangkaan aku meleset sama skali.. tiga langkah aku melepasi makhluk tu, ..tiba-tiba je bunyik..










" hai awak, sorang je?? "..dengan suara yang ayu..pastu bunyik gelak-gelak..





aku ingatkan aku dah lepas dari godaan perempuan tu..takk jugak..ye perempuan tu cantik giler..kalo dari belakang 100% body perempuan..tapi sayang, nama nya TAK ada BINTI ..

aku perasan, yang aku ni dah di ushar-ushar dek ''perempuan'' ni dah 2 3 minggu..kalo bertembung, sure dia pandang-pandang aku..argghhh!!..tak dapat dibayang, kalo aku dipegang-pegang, dibelai-belai oleh "perempuan" tu..arggghhh..takk nakk!! tak nakk!!..

Wednesday, May 19, 2010

rabi- ko da tua..welcome to da club..haha

                   haa ko cakap nak hadiah,,nieyh aku bagi ko hadiah..ambik ler..(^.^)V



  happy  birthday to raby..(^.^)v

Tuesday, May 18, 2010

tak kan??

aku memang cerewet, kalo kat umah tu, seme da tau aku punya perangai camne..lagi2 my mum..hehe (^.^)V..

        baju dan seluar aku x leh jemur kat bawah terik cahaya matahari, nanti warna luntur..kecian kat adik-adik aku, kalu time aku balik umah, dia lah jadi P.A aku bahagian basuh baju, alah..sekali-sekala kan angah? tak pe kan..lagipun aku bukan balik selalu pun umah..ye dak??


   baju seluar aku tak leh basuh ngan washing machine, sebab tak fully bersih kalo basuh ngan washing mashine, lagi-lagi kalo ada yang termasuk lebih sabun dalam washing mashine tu..habeh baju seluar aku tampung2 putih sebab sabun tak larut sepenuhnya..yang tu lagi aku membebel tak henti-henti pada sapa yang basuh baju ari tu..sayang harta benda sendiri tu kan amalan mulia..(^.^)v..


    bilik-bilik aku nak kena kemas semuanya..aku memang anti, sapa yang masuk bilik aku, lepas tuh wat sepah2 kat bilik aku macam bilik dia yang cam tongkang pecah..demmit!!..


  loker2 aku semua nak kena gantung baju seluar nya..n kena classify kan yang belah kanan sekali ni untuk seluar, lepas tu baju kemeja, kemudian baju t-shirt, lepas tu baju long-sleeve, kain baju semayang, akhir sekali sweater..tak suke lipat2 baju seluar, coz nampak tak kemas..


cerewet sangat ke?? tak kan??..

hari-hari perut leper

             pernah tak tidur dengan hati yang sayu, perut yang berbunyik minta diisi, sambil tidur diatas lantai berlapikkan selimut sebagai bantal...bulan-bulan yang amat payah,selepas melihat bank balance tinggal RM 1.46 sen..

          berbekalkan sebungkus megi sebagai branch ( breakfast + lunch )..aku pergi ke kelas pun lembik cam megi gak..mujur rambut aku rebonding..tak lah curly cam megi..haw3!!..pe pun bulan ni amat payah..

         tu lah pasal, aku pening2 + loya + sakit perut...kawan kau cakap aku pregnant??..jenis tak makan taugeh r diorang tu..perlukah aku ulang 30 kali lagi yang aku ni dilahirkan purely lelaki??..al-handasah betui r..

dah, aku tak nak cakap banyak2..tengah lapar ni..orang lapar cepat marah tau!!.

Saturday, May 15, 2010

di iktiraf ke cikgu yang camni??

tu dia, ari ni..tersedar bangun pagi, aku kelam kabut berlari-lari ambik kelengkapan mandi, cebur..cebur..mandi sekadar perlu.pakai apa yang perlu n then berlari-lari ke bus stop..tunggu cikgu aku, dia cakap nak bawak aku ke sekolah..ari tue dia call, " ha, cik sekapur, hari sabtu ni tunggu cikgu kat depan bus stop ye, cikgu nak bawak awak ke sekolah'' kata cikgu zaki.
'' oh, ok2 cikgu nanti saya tunggu cikgu..''balas aku.

       dengan muka sembab, mata lebam2 tak cukup tido, sebab semalam tido lewat aku tunggu cikgu kat depan bus stop tu. ikut kan hati, tak naknya aku ikut cikgu pegi sekolah tuh, tapi mengenangkan dia seorang cikgu, lebih-lebih lagi esok hari guru..aku tak nak lah menghampakan harapan seorang pendidik.dosa besau derhaka kat cikgu tau!!..

    pukul 9 lebih, cikgu sampai dengan keretanya. aku terpegun, ade budak-budak perempuan kat seat belakang, ramai gak tu..aihh!! segan aku dibuatnya..selaku makhluk yang semakin pupus ni, aku sering diusik-usik oleh perempuan, tu yang aku tak leyh tahan tuh..even ngan awek jijik semalam pun..(^.^'')v 


    cikgu lagi sempoi giler dressing, pakai jeans, baju racing ducati, n cermin mata hitam..woha!! aku tabik spring cara cikgu dressing..aku tanya cikgu, '' cikgu, kelas start pukul brape ari ni? "..'' pukul 10 start kelas." ujar cikgu dengan penuh selamber ya ya..dalam hati aku, '' pelik..biasa cikgu-cikgu sekolah aku dulu, kelas start pukul 7.30 pagi ". buat-buat faham je lah..


    dalam 15 minit gitu, cikgu tiba-tiba cakap.." okeh!, kita da sampai kat sekolah!!"..dengan muka yang berseri-seri..aku perhati betul -betul papan tanda sekolah...




















































 " sekolah kemahiran memandu " ...cancell planning aku nak celebrate hari guru ngan dia esok!!

Friday, May 14, 2010

aku benci kau, awek jijik!!!

     


            hari ni, lepas menjadi tukang hangguk time khutbah jumaat, aku pun pulang dengan hati yang girang.Ibarat tok imam pulang petang, aku menyusuri jalan-jalan nak ke stesen KTM, pastu terserempak ngan awek yang tengah main-main kat tepi jalan sambil ushar-ushar aku yang alim (^.^)v. aku berhenti sekejap berjalan, segan , takut, malu pun ade kat awek ni.mujur lah tuan dia datang, bawak dia masuk rumah..terselamat aku dari godaan awek  tu..

         dah sampai kat jalan last nak ke stesen tu, terjumpa lagi awek yang lain, lagi cute dari yang tadi tu, rambut lurus blonde rebonding, tengah jalan berhadapan dengan aku. aku jalan pelan-pelan sambil tunduk malu-malu, bila dah lepas berselisih dengan awek tu.aku perasan awek tu pusing balik sambil berkata..
















Gong!!..Gong!!..Gong!!.. sambil berlari kearah aku..












sekali awek tu menyalak kat aku, ibarat lari pecut 100 meter aku lari masuk ke kaunter tiket KTM..sampai je kat depan kaunter tu, akak kaunter tiket tu tanya..'' kena kejar anjing ke dik?? hik!! hik!! hik!! ".. aku benci ko awek jijik!!! jatuh maruah aku..benci! benci! benci!!

Sunday, May 9, 2010

aku dilahirkan dengan 2 jantina..

                  siang tadi aku pegi ke Kepong nek train ktm..macam biasa, lepas beli tiket, turun bawah nak tunggu train sampai..tunggu punya lah lame, cam siput vavi lembapnye train itu..tengah-tengah tunggu tu, kat depan platform sana tu ada lah sekumpulan manusia, diorang borak apentah..pastu gelak ramai2, kuat plak tu..annoying toll.. cam KL sentral tu sepupu sepapat diorang punya..demmit!!..

                da puas menunggu bagai nak rak, baru lah sampai train nya..ramailah yang dok beratur berhimpit-himpit nak masuk train..aku yang bijak pandai ni,perhati dulu..yang mane gerabak yang tak ramai orang nak masuk..hah!! tu dia, aku nampak satu pintu gerabak tu, tak ramai orang yang himpit-himpit..

                Dengan kontrol macho, aku melangkah masuk gerabak tu..dalam hati aku,"apelah korang sumer yang lain, gerabak ni tak ramai orang nak masuk, yang korang vuduh tak makan taugeh pegi himpit-himpit jugak kat gerabak yang ramai orang tuh, sapa suruh.".Aku masuk tanpa memandang kiri kanan, bersandar kat tepi pintu, sambil memandang ke luar..aku perasan, ada awek-awek tengok2 je kat aku, even makcik-makcik jeling-jeling manja jek kat aku.''kontrol macho..kontrol macho bro'' detik hati aku..











diam...












pelik...












sunyi...














hik!! hik! hik!!..ada suara awek gelak gedik-gedik kat belakang aku...baru aku perasan...ARGGHHH!! demmit!! aku tersalah masuk gerabak khas perempuan!!!..
risau betul aku, takut awek-awek dan makcik-makcik tu pikir aku ni dilahirkan dengan dua jantina..aku lelaki dowh!!




 

Sunday, May 2, 2010

pelik r sistem ni

pelik lagi org yang tanye tu kowt..hemm pilik r org ni..

Ask me anything

HOiii mangKuk!!!


 ni ha..aku x puas hati ngan mangkuk ayun ni..okeh..ni bukan kisah keluh kesah bersama kak esah..bukan juga promo mangkuk arcopal atau mangkuk tingkat tuh..ni ha.aku nak bagitau satu kisah tentang 'mangkuk' ni..kejap baik..kejap jahat..apekehel??.ade ku kesah?? 

            tapi aku memang amik berat n pentingkan sangat 'mangkuk ayun' ni..ntah kenape..dia amat penting dalam hidup aku.aku tak leh hidup tanpa dia..tanpa dia, aku xkan dapat merasai apa itu cinta..( oh aku terjiwang )..


         bak kata nenek kebayan langkawi..semakin kita kejar, semakin galak dia lari..semakin jauh kita pegi, semakin ape ntah lagi..aku pun tak tau,cam hipotesis lah plak.


tentang 'mangkuk ayun'..(kena guna saya n awak..romantik cikit..hik3!!)


        sedari kecik saya sematkan awak kat dalam diri saya ni.saya tak pernah nak betray awak, apetah lagi nk mengumpat mencaci awak.tapi awak??.awak ni selalu buat saya jadi tak tentu hala, tak keruan,..asyik pikir tentang awak je..saya sedih tau awak..awak selalu cepat berubah.saya da tak tau nak wat camne lagi..nak pujuk awak jadi baik, jangan jadi hipokrit, nak suh awak jadi 'lebai' gituw..


''mangkuk ayun versi baik''


ewah, ewah, ewahh..cam azwan ali plak ye (^.^)v..time awak baik, ceh!! mengalahkan imam kampung saya awak tau, setiap masa awak bersangka baik jek kat orang lain. biarlah orang kampung kata pe pun..awak still maintain,'' oh kita mesti bersangka baik kat orang lain''. ''oh, kita mesti buat baik kat orang lain setiap masa'','' oh jangan ada niat nak pedajal orang''. oh cini, oh sana..itulah awak time versi baik ye..saya??..saya suke sangat2 awak time tu.indah nya dunia bila awak jadi camtu setiap masa..saya bahagia tau awak...


''mangkuk ayun versi hampeh!!''


kalo da hampeh tu..jangan kan tok imam kampung pinang bercabang nak nasihatkan awak, saya yang paling dekat ngan awak pun x leh wat ape2..tu lah awak, kalu da naik tanduk,..macam2 awak leh buat.saya pun terikut sama tau..ye lah, awak kan selalu dalam diri saya, ape yang awak nak buat, saya terpaksa ikut..itu kalau saya x leh kawal awak lah..
 kalau saya boleh kawal awak, awak dengar jugak nasihat saya ni..tu pun cikit2 je..itu time awak hampeeh..saya jarang boleh kawal awak sepenuhnya..even kita da sebaya umur..tu yang wat saya sedih tu..time tu lah, saya rasa sangat sedih,..sedih..awak tahu..




* aku sayang mangkuk ayun!! *


awak tetap awak..saya masih cintakan awak, sepenuh jiwa saya, saya masih dalam menghadapi bermacam-macam masalah dan cubaan 'kemangkukan ayunan' awak tu..kadang2 saya sedih sebab awak, kadang2 saya gembira sangat sebab awak..awaklah segala2 nya dalam hidup saya..[ ''mangkuk ayun'' = hati ]