Tuesday, April 13, 2010

kalkulator teddy bear..

                                            - terima kasih kpd kawan yg banyak menolong aku -

2 hari sebelum exam stacs..
...
..
.

situasi satu...

kalkulator aku mati bateri..
picit2 'on' pun x idup2 gak..
msg org ni, tanye org tu,
ada x kalkulator ,
aku nak pinjam...
..seme jawab diorang pun exam stacs..

aku da fenin2 lalat..mane nak cari kalkulator,
exercise x cover abis ag, chapter x abis bace ag,..
last2..call kawan aku yang sorang ni..yang 'agak' boleh diharap lah..
tanya dia, ada x kalkulator,.nasib bek dia cakap dia ada..
dengan perasaan terharu nye aku pergi pinjam kat die..
thanks a lot..
kalo aku dapat A stacs, nanti ko blanje aku ..:P

situasi dua..

lepas tu, pegi study kat pustaka, ( time nak exam je nampak batang hidung, kalo tak..hampeh!!.)
dengan semangat 1 malaysia, aku pegi study kat libry,
tengah -tengah syok bagai nak rak study,
tiba-tiba pen habis dakwat..( riak nak mati, study sampai habis dakwat pen..(.>,< )v
oh, pen kesayanganku!!..ku rela kau kehabisan dakwat..

                                         ...mengelamun pikir bakal isteri, masih x jumpa2..(@_<)v ..

situasi tiga..


da jumpa pen ganti,
tengah wat latihan..
x perasan kertas da habis!!..
dengan muka ayam sembelit kapur,
aku pegi beli buku latihan kat kiosk..

macam-macam hal..time nak exam..ape-ape pun..
aku dengan hidup ku, satu elaborasi sebuah drama pentas dunia..
4 A dalam target..insyaallah..
                                               

No comments: