Friday, April 30, 2010

tribulasi hidup 7 minggu

hidup senang yang singkat..hidup sesak yang singkat..hidup buzzy yang singkat..semuanya yang singkat..7 minggu ni aku hidup dalam ''kesingkatan'' yang nyata..ngee~

1. hidup senang
= wahh kelasku hanya petang isnin n rabu je tau you..3 jam tiap2 kelas..haaa..dengki tak??

2. hidup sesak
= duitku yang berkoyan2 dulu tu ..sekarang da mengalami kepupusan yang nyata..setelah membayar bil2 yang berkaitan..aku terpaksa menghantar notis2 minta maaf kepada shopping2 komplexs..i x dapat pegi time sales you all..sorow n sorri..:(

3. hidup buzzy
= dengan tiap2 minggu ada kuiz n exam..''kebizian''ku mengalahkan tok penggawa rumah panjang tau!!..


tapi semua tu tak kan kekal lama..7 minggu jah..lepas ni..

:) hidup susoh lah plop aku...xde dah 2 hari kelas..
 
 :)plezz say hello to all shoppers di k.l!! hik3..

:) tenang..bak bayu ditiup angin sepai2..


V( ^.^)V
.....

Tuesday, April 27, 2010

tetanya formspring..kih3

haa tanya..tanya..:)

dapat hobi baru..

 sejak dua menjak ni..aku mendapat ''sejibik'' hobi baru..kih3..name nye..hobi menyusahkan hidup orang lain..hiihii..

situasi 1..
bungkus barang2 dalam bilik banyak2.time nak balik ari tuh, and then call my auntie..
  '' allow ha cik su, meh r cini, mai ambik barang2 orang ni, tolong angkat sekali ye dan        kemas jugak..:)". 
terpaksalah my auntie tu datang, angkut2 barang2 aku pastu pegi himpun kat umah sewa dia.baguih dok ada anak sedara dia..haha :P


situasi 2..
menyusahkan kawan 'yang-agak-boleh-diharap'..
aku-'' ha mg duk mane ni? cakap nk amik buku, kalo nak meh kat libry''
yabd-'' ala, mg tggu kat depan libry lah''
aku-" x nak2..aku xnak kuar, mg mai kat aku''
yabd-''mg tggu kat depan lif..''
aku-'' da alang2 masuk libry, mai terus je la kat meja aku..''
yabd-'' kat mane, nanati susah nak cari..''
aku-'' kat kiri..tingkat 2''
yabd-''...(i.i)'.."
aku- ''..hahhaa..''

best kan hobi camni..nak cuba??..pergh..


...tengah mencari '' orang yang aku nak susahkan hidup dia"..v(^.^)v

Monday, April 26, 2010

sanjO!!!!

hiyah!! hiyah!!
pusing kanan..pusing kiri..
tengok atas..tengok bawah..
lari setempat...
toing!!..toing!!..toing!!
yaaa...
yeeeahhhh!!!
...
..
..
..
..
..
dah..
jom sambung tido..
..
..
eh silap..
:P
jom mulakan hidup baru!!!
sanjo!!!!

Sunday, April 25, 2010

cen_deNg

masih relevankah aku untuk menghitung hari, menunggu hari cuti yang akan datang, pada hari pertama aku masuk kolej ni??..ohh bakpe aku wase cendeng ngat ni??..

Saturday, April 24, 2010

L is L

                                                        L*** is a LIFE
 
kawan saya pernah kata, menyukai seseorang itu, bukan lah beerti untuk memiliki..tetapi..seseorang yang kita suka kepadanya, tak semestinya dia juga perlu sukakan kepada kita..

           kasih sayang itu, adalah memberi kebahagian dan kegembiraan kepada orang yang kita sayang..walaupun dia tak pernah sedar akan kehadiran diri ini, walaupun dia tak pernah sedar akan perasaan hati ini, walaupun dia tak pernah dengar suara jiwa ini.. 


ewwaah..pandai lak aku jiwang.kih3

balik kolej balik??

      pegi sini, pegi sana, lepak sini lepak sana..tup2 dah nak kena balik kolej balik dah..kejap je cutinye..aku baru je sempat shopping 2 helai baju..tak cukup ni(dasar seme benda x cukup!!). hmm balik time ni, aku sorang2 lagi.ari tu ada berteman, sekarang cam dulu balik..x kisah lah.yang penting perjuangan mesti diteruskan.even dalam hati ni, melonjak2 x nak balik uia..keep holding on mer..plez ye..

       thanks kpd kengkawan semua 4 those ''support''..really need it..really mean it..

Thursday, April 22, 2010

sedih bertimpa2

hari ni, sehari lepas aku dapat result. pagi2 lagi abah n umi aku pegi keje, tiap2 hari camtu, semata-mata nak meyara kami sekeluarga, lagi2 along, angah, na n ti.aku dapat result tu pun x cakap lagi kat diorang. wat senyap2 je. pagi ni, aku dok ngadap laptop dari pagi sampai lah abah aku balik, pukul 2 petang. tanya aku da makan ke belum, aku jawab belum lagi..pastu abah kuar pegi beli makanan untuk aku.tapi abah tak makan.lepas tu abah kuar lagi, pegi wat keje.pukul 3.30 petang umi aku plak balik, bawak makanan untuk anak bujang dia.bagi makan biaq jadi besar cikit.pendek crita, dah banyak abah n umi aku wat yang terbaik untuk aku, bagi yang terbaik untuk aku..tapi aku still lagi tak dapat bagi yang terbaik untuk diorang..dengan result aku yang tak seberapa.nak bagi tunjuk kat diorang pun aku rasa bersalah.kat dunia ni, time aku tengah jadik student ni, result je lah yang dapat buat diorang gembira..maafkan along, result sem ni x dapat menggembirakan abah n umi..sedeyh(T.T)''

Wednesday, April 21, 2010

day of ..re+ez+ulp..

huu huu..tak tau nak wat camne lagi dah..mungkin tu je yang aku dapat..sabar ye amer..sabar..lain kali cube study kuat2 lagi ye..tak tahan menanggung sedih..sabar dan redho ye amer..(i,i)''

sorrority in confusion..

          near but yet too far..
try to refuse the heart, but yet still thinking of it..
keep holding and waiting..
yet its too long far away to go..
 
me in sorrow..
me in confusion..
what feel you..
 
 

Monday, April 19, 2010

Satu kisah di ataS bas..

    tarikh ; 18 april 
    tempat ; dalam bas, atas kerusi


 pagi hari..10.00 a.m
     tunggu bas nak ke stesen bas..ntah camne aku bleyh terlepas bas..terpaksa menanti dengan penuh penyiksaan..:(  

     dalam bas, nak ke stesen bas...ada 4 brader nek bas skali ngan aku, 2 pakai short, 2 pakai jeans, sorang brader tu, yang pakai short, siap ada nombor lagi kat seluar short dia..warna merah..macam nombor I.D je..pakai selipar jepun, yang transparent punya..

      tanya brader 4 orang tu dari mane..diorang cakap dari penjara Marang, baru lepas dari hukuman, hisap dadah..berapa tahun diorang kat dalam tu, aku pun tak sure, nak tanya lebih-lebih kan..tak sedap hati lah pulak..tapi yang pasti, diorang kat dalam penjara memang lama..sorang brader tu, dia cerita kisah dia, time tahun 1999 dulu..amat lame tuh..sekarang dah 2010, baru diorang lepas hukuman..

      dengan berbekalkan, RM 17.20, hasil gaji diorang wat keje dalam penjara, RM 0.30 sehari, itu pun, bukan keje tiap2 hari..diorang balik umah masing-masing..kesian aku tengok keadaan diorang, seluar dan selipar penjara punya diorang bawak balik..sebab dah tak ada seluar lain, selipar lain..kurus je diorang..

       dengan melihat diri aku yang tengah belajar di U, diorang pun nasihat lah..''jangan hisap dadah dik, jangan jadi cam kami ni''...''kami pun tak boh(xnak) dah masuk balik kat dalam sana''...dalam hati aku, aku doakan diorang ni, balik umah nanti, cari lah kerja baik2, moga hidup diorang cerah di masa depan..

     dalam perjalanan kehidupan, perkara biasa bagi manusia tersalah langkah, tersongsang pilihan dalam memilih keputusan hidup..dan kisah 4 brader tadi, salah satu dari berjuta-juta kisah manusia yang tersalah memilih keputusan hidup..aku??..juga pernah salah memilih keputusan hidup aku..
        

Saturday, April 17, 2010

Gila, Garu, Gatal..

     Hemm..tengah-tengah menghitung mengira..bilalah aku dapat henset Gila, GAru, Gatal tu..fulus tengah mengering, semakin hari semakin nipis dompetku itu..Cik Suo Nie pun da pandai wat hal sekarang ea..cepat-cepat lah masuk long sem baru..nak tunggu duit masuk..baru lah nanti Cik Suo Nie dapat teman baru..tak lah dia keseorangan lagi..ye tak??..sabar ye Cik Suo Nie..nanti, saya cari kan teman awak yang baru tue, GILA, GARU, GATAL ( 3G ) ag tau..hik3!!..

Wednesday, April 14, 2010

aku sayang Cik Suo nie

       kisah yang menusuk kalbu, menghiris hati, membengkokkan tulang..aku memorikan kepada dia teman  seperjuangan ku yang sedang nazak di penghujung hidupnya..aminn..

           cik suo nie, bukan nama sebenar..dah lame aku berkawan, bekepit, bersentuh-sentuhan, dan bermacam - macam ber ber lagi lah orang kata..dia dah lama kenal aku, aku pun dah lame berkenan kat dia, sejak pandangan  dan sentuhan pertama..

     suo nie slalu tolong aku..jadi aku punya P.A bahagian hubungan dengan client2 aku..jarang2 sangat lah dia wat salah..tu yang aku sayang sangat dia tu..dia pun sayang aku, walaupun dia tak pernah bagitau kat aku..

tapi,,.

  
   sekarang, Suo Nie dah tak macam dulu..asyik wat salah je..mungkin salah aku jugak..selalu tak jaga kebajikan dia, selalu jugak lah aku tertolak dia sampai dia jatuh..badan2 dia pun, aku perasan dah ada lebam2, luka2..mungkin sebab jatuh..sori Suo nie..

        aku sayang cik Suo Nie..





     

Tuesday, April 13, 2010

i was here- cameron Holland..

         haa hari  aku cakap aku nak pegi cuti-cuti malaysia kan..ha tu dia aku da pegi..jom layannn ..zasss..
   - gerombolan pemuda2 single and not available kecuali aku -

           ..hot n melting..hik3

  ladang teh..hijau naung ( loghat ganu )..

                                                     big cactus..



                                  i luv vegetables...

          ~ a cup of strawberry makes me smile away ~ haa

               ~ kekaktusanku menyerlah..kua3 ~

                                          ~ no komen..~

kagum, hairan dan...

      semasa on the way ke Cameron Highland, aku singgah sekejap di sebuah kedai makanan untuk makan tengah hari..aku tertarik dengan 'dia' ni..

                                        ...see 'her'..yang bertudung hitam..

aku hairan..
camne die boleh satu group makan same2
borak same2 ngan chinese n foreigner 2..
it seems like they are knowing each other very well..
malay + chinese + foreigner = one table eating..
i like this formula..


aku kagum..
dengan 'akak' yang bertudung tu,
still dapat menyerlahkan ciri2 Muslim even mingles with others.
and the chinese, seems respect to the sister..
have a nice coversation without racism..
mostly chinese women..
i think..i hope so..

...live in anti-racist..
hope to get more close to other races..
mostly chinese..


lastly aku dapat tau, yang diorang ni..satu group buat reseach di tanah rata Cameron Highland..
how??
..that's secret..


p/s - terkilan dengan komen '' orang melayu selalu..tuut..tuutt..'' aku benci komen yang jenis halo type!!

kalkulator teddy bear..

                                            - terima kasih kpd kawan yg banyak menolong aku -

2 hari sebelum exam stacs..
...
..
.

situasi satu...

kalkulator aku mati bateri..
picit2 'on' pun x idup2 gak..
msg org ni, tanye org tu,
ada x kalkulator ,
aku nak pinjam...
..seme jawab diorang pun exam stacs..

aku da fenin2 lalat..mane nak cari kalkulator,
exercise x cover abis ag, chapter x abis bace ag,..
last2..call kawan aku yang sorang ni..yang 'agak' boleh diharap lah..
tanya dia, ada x kalkulator,.nasib bek dia cakap dia ada..
dengan perasaan terharu nye aku pergi pinjam kat die..
thanks a lot..
kalo aku dapat A stacs, nanti ko blanje aku ..:P

situasi dua..

lepas tu, pegi study kat pustaka, ( time nak exam je nampak batang hidung, kalo tak..hampeh!!.)
dengan semangat 1 malaysia, aku pegi study kat libry,
tengah -tengah syok bagai nak rak study,
tiba-tiba pen habis dakwat..( riak nak mati, study sampai habis dakwat pen..(.>,< )v
oh, pen kesayanganku!!..ku rela kau kehabisan dakwat..

                                         ...mengelamun pikir bakal isteri, masih x jumpa2..(@_<)v ..

situasi tiga..


da jumpa pen ganti,
tengah wat latihan..
x perasan kertas da habis!!..
dengan muka ayam sembelit kapur,
aku pegi beli buku latihan kat kiosk..

macam-macam hal..time nak exam..ape-ape pun..
aku dengan hidup ku, satu elaborasi sebuah drama pentas dunia..
4 A dalam target..insyaallah..
                                               

Tuesday, April 6, 2010

my xAnADu 1000 n sony



        my new head bangin'...lebih sukakan minus one daripada lagu-lagu yang mempunyai perkataan....

Monday, April 5, 2010

heartbreak 2

      benarlah kata-kata orang bijak pandai..."dosa semalam akan mengikuti kita sampai ke akhir hayat"...hidup tergantung tanpa tali, hati pedih, jiwa sengsara..aku letih..letih..cukuplah..

Friday, April 2, 2010

5 sEsTEr 1..

masa; sepanjang 2007
tempat;5 sesTer 1


aku rindu 
aku nak jumpa
aku nak borak-borak
..
.
sambil mengate mengumpat
budak-budak gedik 
5 sester 1
..
.
aku rindu
'' tembo'' keluar sekolah
panjat tangki air lewat malam
time bosan
..
.
aku rindu 
main takraw tiap petang
puas takraw main bola padang
..
.
aku rindu
5 sastera 1
..
.
FaMi
AmEr
FaiZI
ChE DiN
SaLiHiN
MusLim
AmiZa
HisYam
IkhSan
AmIR
..
.
  hisyam, hassan, qadim, faizi, faris, zul, aiza, amilin


che din

fami

amiza

 after SPM nite..lol :))


Thursday, April 1, 2010

da nak balik ganu?

        lagi beberapa hari nak balik ganu, tak sabar rase..hik3..still lagi ada banyak perkara yang perlu disetelkan..tapi sebelum balik ganu, planning nak pegi jalan cuti-cuti Malaysia dulu..kemana ek?? still on planning..manetau ke perlis..tak pun ke perak..mungkin ke kelantan..

       sorang-sorang travel, best gak..wanna feel the enthusiams of being loner..