Tuesday, December 28, 2010

tahniah!! tahniah!!

assalamualaikum...


             dengan ini aku dah kalah ngan si budak kicik ni...haish..ingatkann aku punya rekod da x leh potong da..mai ja budak ni, dia punya achievement lagi jauh kedepan daripada aku..well angkat white flag ja lorhh...untuk PMR saje dong!!.. untuk Unibersiti, meh kita fight ^.^v


                 anyway tahniah kpd budak kicik ni, Tuan Amirah Farhana..




ni seme aku punya junior..hihi..mengikut jejak langkah abg2 seniornya..>.



Tuesday, December 21, 2010

wabak ~



salam satu malaysia.. 

wabak yang melanda sesetengah org bila nak bufday..















faham??  =.=''

Wednesday, December 15, 2010

best gillep!

                      tak pernah dalam hidup ini merasai nikmat yang terlalu seddap..x dapat dibandingi masakan nya dengan chef-chef hotel 5 bintang bertaraf dunia..hidangn yang dibuat, terlalu indah,   
              xdapat di ungkaikan dengn kata-kata apatah lagi dengan pujian yang menggunung...

...apabila..



encik sekapur da pandai masak nasik sekarang...rasa cam lemak2 manis je..
HO..HO..LIOU!!!
 kan?? budak2 bilik seme cakap TERBAIK!!..ngeh3~

 apekate..lepas ni try beriani plak..ye daks?? hahak..(^.^)v

 

teke -teki..( contest bro Framestone)


 my scandalfrend da tag men teke-teki..nak x nak, kene lah men jugak,,ye daks?? haha
 ada rexeki ke, ne tau menang..leh ajak makn KfC sambil angkat ibu jari..:P


dengan ini beta mengishtiharkan bro framesstone ini dash cash out nuffnang sebanyak...

RM 510.24

okeh?? cantekk no tu..

Thursday, December 9, 2010

rezzaltt!


        sekarang ni semua ngah heboh-riuh-gegak gempita, bagai buih2 yang meletop-letop bila kentut dalam air..erkk.penah cube ke?

 ad yang menangis, suka, hilai ketawa,  ..macam-macam ragam perangai nya..x juga lupa kepada yang muka monyok, suram muram...haii..ontah lah den..apo kono eh jang??


ape-ape pun..syukur itu mesti...terima dengan hati yang terbuka..<3

even repeat paper banyak kali..huhuhu

Saturday, December 4, 2010

tema kasseyyy!!


       da lama menghentak mengetuk keyboard nih..tak sangka aku dah up satu lagi tahap, da 100 da entry aku goreng bagai..haha..ntah ape2 lah aku tulis yang dulu2 tu..mengarut pom ade..kisah tipu benar pun ade..(^.^)v

nenek kat kampung berpesan.. 

                " kalu da puas hentak hentuk keyboard tu..try plak goreng benda ni.."

no woman no cry..love them till you die..



p/s ; thanks kpd peminat pembaca yang baca blog ini..(n.n)v..mcm ad peminat..adehh

Thursday, December 2, 2010

ak nak kawen..

kalo cuti dak sah kalo tak balik kampung ..ye dak? same lah sayee..kampung mane? haa nak tau meh kite cekidauwt...

in conjunction wif my auntie wedding..so kitaorg sanak-beranak balik kampung semuanya ..yo lah, kene tolong ape yang patut, cat umah, pasang langsir, men kejar2 n tangkap ayam, bersih2 ape yang kotor, hias pengantin..ops!!

nak kawen..kena semelih lembu..

acara pegang2 gletek  lembu...

 2 org ni sepupu sama umur ...(^.^)v

bila da potong2 ..gni la jadinye..

last skali..

ha..ni womb baby lembu tadi..

ramai2 siang daging..

kena jugak mesin kelapa..=.=''

baru je habeh mesin nyoq..


lembu da arwah, daging da siap potong2, nyoq da mesin...its time for deliciousy time!!

vavava......marvellous!!

kakitangan memasak n merasa..kui3

da kenyang..perut da boroi, makan punya lah sedap x hengat...kena plak satu tugasan extra!!..tang ni aq malehh..
basuh pinggan!!! T.T''
haippp...tapi bukan aq sorang jaa..tu dia mangsa keadaan..hahak
 
cam boria plop..pakai baju sama..tp basuh pinggan mangkuk..kih3


yang tang best skali, yang mem besar a.k.a pemerintah..tu ha dia..ngah posing sakan x hengat kat anak2 sedara dia yang tengah separuh mati pengsan buat keje..huhu..

'' ayang! tengok tu...ad otomen taro lah..'' (^.^)v

yang ni aq sempat makan yg ikan 3 rasa tu jaa..aishh, 
yang len2 2 da di sental oleh kanak2 ribena ni haa..

team melahap hidangan pengantin!!

Thursday, November 18, 2010

salam aidil adha!!

kih3..



dari kami, anak2 dan isteri..ececeh..    


.

      salam aidil adha kepada semua bloggers, mulimin dan muslimat, kawan-kawan dan kaum kerabat di seluruh dunia!

Saturday, November 13, 2010

apa nak buat..

          
         6t balik umah dak payah susah-susah wat list-to-do..sebab pa?
 ..memang ummi akan bagi list..full punya list!! haish..


1. masak ( owhh ni pantang skali..)
    = da serik da, penah ari tu lpas SPM ag ni, aku jadi pembantu masak pemasakan ni..mem besar punya order senang jek..'' long, masak lunch ari ni..balik 6t nak siap semua k! ''.. ececeh..macam order kedai plak..aku punya goreng ayam kunyit, siap call orang ni, orang tu..sorang cakap kan campur air, sorang lagi cakap x yah..haih, pening aku..last2 hangit..hehee..tang yang x best tu..bila time makn..ecehh, ramai plak jadi juri yang x bertauliah..masak hangit r, nasi keras lah, yang x leeh blah..ayam aku masak tu x rasa cm ayam!! boleh trime ke komen camtu..oitt!, aku goreng ayam r, bukan goreng kacang buncis!!..chisdale tul ..


2. sapu sampah kat laman rumah.
  = tang ni aku suke amat seronot sekali..hehe..tapi x rajin sangat buat..sebab ape? haa meh nak crita..kalo aku sapu sampah ja..mesti ad pak cik umah sebelah tu puji2 jek aku..dia cakap ap hang tau..'' rajin abang long sapu sampah..'' hahak..mesti dia nak gandingkan aku ngan anak pompuan dia r tu...uishh x nak aku, wat jual mahal ckit..ngeh3 (^.^)v


3. basuh baju satu family.
  = woohhoo..ni pekerjaan pertama bila bgun tidoq..bgun tidoq ja, trus melompat berlari-lari itik ke washing mashine, tabur sabun + humban baju2 + tutup machine! ..then g sambung tidoq balik..keh3..


4. lipat2 baju sluar kain.
  = time bese buat malam2..best skali kalu tengah adik2 tengah mengular depan tb, tengok drama kesukaan diorang..hahaha..pegi angkat kain cepat2, bagi penuh 2 3 bakul, pastuh distribute baju kain hak sendiri2 ..acara membaling pakaian bermula..bagi potong stim tengah diorg layan drama..kih3..ak kan abang mithali..:P


naseb lah..balik umah asyik jadi bibik..(T.T)v

.

Friday, November 12, 2010

x tahan dahh..

           owhh kamu..masak sambal bilis pedas2, hangat-hangat, pastu xde kuah..tau lah, asal dari kelate..kuah nya bagi budu campur cili jugak..mau nya tak berasap telinga makan..aku plak jenis tak makan budu..ha! sental je lah sambal tu ngn nasik..sure esok sakit perut tak hengat dunia!


balik umah nanti, tau lah aku blajaq masak ngn pakar bidan chef, merangkap chief memasak..ummiku! huh!

Thursday, November 11, 2010

aku dan dia..serta dia..

woohaa!!
       lagu ni, Alan roomate aku yang dia ajaq aku suh dgr lagu ni..lama2 aku da bleh hafal da..hahak..layannn..



     dalam bilik aku, compartmen kiri, Alan = bersifat kebaratan ckit, tu yang aku blajaq lagu2 English ngn dia tuh..tengok movie2 pom english gak..Melayu? haremm..pengaruh barat kuat dia ni..hahak ( gurau ja ek Alan). ..(^.^)v





     haa, compartment kanan plak, Fakhri a.k.a TAe Yang..kih3..dia ni kuat pengaruh korea n jepun..tapi yang mostly korea r..lagu korea, movie korea..seme dia sental lah!..aku kenal tae yang, G-Dragon pom dari dia r..pagi2 sebelum g kelas tu, tak sah kalo x layan lagu korea barang sebijik..mesti kna dengr gak..kalo tak, jiwa gersang..kih3



aku??

aku layan ni je..


 




hehehehe...

yang istimewa~ abah~

bismilllahirrahmanirrahim

pyarr...mohabbate..shahrukh khan..haha..baru nak wat entry yg serius, asyik2 tak jadik je..ish. 

parents, mak ayah, abah ummi, abi ummi, daddy mummy, papa mama, dan seangkatan dengannya..ish aku x reti lah nak mukaddinah ni, ummi n abah ..trimalah..even abah n ummi x baca..kua3


tengah kontrol macho tu haah..kih3
       ni yang aku hormat sangat, tuan mustafa bin tuan lah, merangkap abah aku. tengok muka pun da tau kan..serius jek..haih, muka serius ni lah yang ajar aku macam mana nak takle pompuan tau man-to-be ok..hobi suka berkebun, hajat di hati nak pelihara lembu kambing, yang termakbul itik dan ayam di blakang umah ( not bad seyyhh ). workhaholic kuat kerja, no wonderlah anakmu sorang ni kuat tidoq..hehe.

      ni ak crita time zaman2 kecik dulu ( time umur 3-4 taun) , abah aku slalu bawak aku pegi sungai, dia kendong aku kat blakang, time tu aku ingat lagi, aku ada keta mainan kecik, yang  aku ikat ngn tali ..panjang..bila pegi sungai, aku bawak skali, aku ingatkan keta tu bleh jadi motobot ka, kalo tarik dalam air..cam transformers gtu..haha..manelah tau kan..:P

       abah, time ak kecik2 dulu, aku ada ramai kawan kat taman aku tu, bese lah, budak2 permainan diorang ada musim, ad time men wau, kete dash, gasing, basikal, bola, beyblade n macm2 ag lah..tiap2 petang ak join skali ngan kawn2 aku main..kalau aku ad barang permainan yang sama ngan diorang lah..time tu ak cuma ada sebuah basikal..itulah antara satu harta yang abah beli kat aku time aku umur 5 taun..tapi time tu, kawan2 aku x men basikal..diorang main layang-layang..alah yang plastik yang ad gambar batman, n ape2 je tu..aku duk kat tepi jalan ..aku tengok je diorang main..abah tengok je dari jauh, dia faham hati kecik aku,  dia pegi kat aku, pastu dia tanya '' along nak layang-layang macam tu jugak ke? abah bleh beli..''..abah nak anak dia ada apa yang kawan2 dia ada..sebolehnya , dia x nak anak laki yang sorang ni tersisih dari kawan2 dia..tapi aku aku jawab apa 
'' eh, x pa lah bah..long tengok je diorang main..''..damnn..nyesal lak cakp gtu..mane tau aku bleh layang2 besar dari kawan2 aku punya..boleh beat diorg..hahaha..

     abah selalu jadi penyelamat a.k.a life rescue aku time kecik2 dulu..kalu aku nakal2, wat rosak barang, pecah2kan cermin almari ummi aku, ummi piat2 aku, cubit2 peha aku, time tu jgk lah aku melalak cari abah, lari kat abah, sampai ja kat abah, abah peluk erat2..ha time tu ummi da x brani da nak cubit2 aku lagi..hihi..abah cakap..'' dah2..senyap..jgn nangis lagi, tu lah, len kali jgn degil2 lagi panjat2 almari ummi, kan da pecah cermin..'' aku time tu anak yang mendengar kata abah..senyap lah nangis, sambil sedu-sedu..bila da reda nangis tu, abah plak cubit kuat2 peha aku..adoii..ingatkan da habis..ghupa2 nya abah berkomplot ngan ummi..main kasar ea diorang..isk3

     dari tadika ag abah lah yang pegi hantar n ambik aku dari sekolah..tadika-skol rendah-menengah-uia Nilai-uia Gombak.. ummi? ada jugak,.gilir2 pegi ambik aku..tapi yang most..abah lah..time tadika abah hantar punya lah awal..tadika bukak pkul 8.30 pagi..tapi abah da hantar aku dpan gate pkul 7.15 pagi..amacam?? dedikasi nya abah suruh aku blajar betul2, dtang kelas awal2, biar kita yang tggu cikgu..bila cikgu datang, muka aku lah yang tercongok depan gate..sampai ada satu hari tu, tadika aku cuti, tapi aku x tau camne ntah, aku x tau yg tadika tu cuti ari tu..abah cam biase lah antar aku depan gate, aku tunggu punya tunggu cikgu, x datang2..menganga lah aku depan gate tu..sampai ad sorang kakak yang keje kat kedai yang dekat ngan tadika tu , nampak aku dari pagi tadi terbiar kat depan gate, dia datang bagitau yg tadika ak cuti ari tu..pastu dia belah gtu jek..bukannya nak blanja makan ke, minum ke, sirap limau segelas..hampeh..kebuluq aku sampai pukul 1.30 tengah hari, abah datang ambik aku bila dia da abih mengajar kat sekolah..cool je bgtau kat abah, '' abah, ari ni tadika long cuti laa..long x tau pun..'' ..padahal pagi tadi da berjurai air mata, knp cikgu x datang2 tadika.

     time skolah rendah plak, terbalik plak jadinya..aku selalu datang lewat..orang da beratur nak baca doa ramai2 kat luar kelas, aku baru sampai kat gate. kekeke..alah, xpe datang lewat bahh, sape nak marah aku, dah aku datang ngan cikgu skali..haha..abah aku plak tu..kih3..kadang2 rasa tebal jugak muka, bila hari ahad, orang ramai2 kat dataran, perhimpunan mingguan..kawan2 aku seme da bratur..cikgu2 da ad kat atas pentas..da nak nyanyi lagu negara da pun..aku ngan abah baru sampai..kuar keta, jln pegi kelas, letak beg, trus ke atas pentas...jd MC!! haha..time tu aku pengawas sekolah..seme org tggu je aku..mcm menteri besar pun ada gak time tu..wohaa!.. abah? abah cool..ad je kat tempat duduk cikgu2 laki..sambil nyanyi lagu Negaraku.." see..he is my son babeh!!'' dlm hati dia..aku tau..hehe..

     bila da naik skol menengah..aku da jauh dari umah, coz tinggal kat asrama..hubungan aku ngan abah pun jadi semakin renggang..even tiap2 minggu family aku datang..terasa kelainan 2 tetap ada..mgkin aku semakin meningkat remaja, abah renggang kan aku dengan dia..xnak aku terlalu bergantung dengan dia..nak suruh aku pandai jaga diri..be 'quite' independent, revolt, ..man-to-be..kot?  
     
        aku pun da pandai buat keputusan sendiri time tu..da pandai ubah keputusan yang abah buat..sejak bila?? sejak aku naik form 4..abah cakap '' long masuk kelas sains lah, result cemerlang tu ( ececeh ..ha3)..kelas sains ni byk advantage dia, bidang keje pun luas nanti..''  ok, seminggu pertama form 4, aku masuk kelas sains, yang first plak tu..kan result cemerlang..ngeh3..tapi minggu kedua aku tukar kelas sastera perakaunan..tanpa mintak @ tanya abah ummi pun..hehe..diorang pun tersangat lah terkejutnya bila abah n ummi datang lawat aku time hujung minggu tuh..

       abah tanya aku '' kenapa along tukar kelas sastera ?..'' aku tau jwapan aku time abah tanya tu tak mencerminkan anak abah yang sebenar..aku ckap '' long takut lah blajar bio, fizik seme tu yang sains tu..'' aku takut nak hadapi subjek2 sains tu, even seminggu duk kelas sains tu pun, aku x sempat blajar intro pun subjek sains tu..da surrender..abah da tak tau nak kata apa lagi kat aku..aku dapat nampak kehampaan jelas dari muka abah n ummi time tu..

    ingin melihat anak seorang ini menjadi seorang doktor..apakan daya abah, ummi..anak mu ini loya bila tengok darah banyak2..camne nak jadi doktor..isk2..x caya? rewind balik time along sunat dulu..ish, tok sah crita lah kat cini.malu..

     tapi kan aku tebus kehampaan abah n ummi bila kuar result SPM..hehe..abah time tu senyum jek, ummi plak jadi wakil aku ambik anugerah cemerlang.. ok lah tu kan abah, ummi..?? long bagi abah ummi top 10 spm kat skol..long tau setakat top 10 list spm kat skol tu, sape2 pun bleh buat..tapi itu yang terdaya yang long bleh bagi kat abah n ummi..hadiah yang x seberapa dari along..at least long da bukti kan yang pilihan long dulu masuk kelas sastera, x salah..walaupun tu satu keputusan seorang yang takutkan subjek sains..huhu

     pastu dapat 2 tawaran satu dari matrik Arau, Kedah and satu lagi dari UIA Nilai..yang tang ni abah n ummi tanya jugak '' long nak g mane satu ni? ''..tanpa segan silu aku ckp '' uia !!. '' punya lah bersemangat nak g uia, sebab anak guru besar skolah abah dapat uia sama ngan aku jugak..kih3 (abah jgn marah
yee..hihi)..gurau jah..eh, ummi pun ad gak tanye kdang2 yang anak guru besar tu..elelehh ummi..tanye2 ad makne ke tu?? kih3..

    ni da masuk Uia Gombak pun pening gak..sejak dari CFS nilai sampai Gombak..aku tak penah bagi apa2 yang special pun untuk abah n ummi..ermm maksud aku, result yang gempak lah..maaflah abah, long tak berapa cemerlang kat sini..long sendiri pun x tau..mgkin ni Allah nk tunjuk kat long, blasan anak yang x dengar kata abah n ummi dia..mgkin..maafkan along abah..ummi..

   mgkin 6t satu hari long akan bagi hadiah yang special kat abah n ummi..seorang menantu..okeh?? hehe..terbaik dari uia..(^.^)v  tak pun chinese ke? kalo chinese, payah lah yang uia..mgkin dari kolej lain...eh jap, anak guru besar skolah abah tu?? camne plak??  kih3..adooiii melalut plak..x pe kan..sekali sekala..kan abah ..ummi...hik3

    semua org cakp, along ni anak ummi, cz long ni rapat ngan ummi..tapi kan, long tringin sangat nak org paggil along ni anak abah jugak..sekali pun cukup lah..cz along rasa kita ada semakin jauh..yes, kita bukan bermusuh apatah lagi bertumbuk gusti..tapi hati long cukup2 teringinkan waktu time kita bersama-sama..mcm dulu2..time long kecik2 dulu..along teringin kita pegi mancing sama-sama, eventhough tu bukan hobi abah dan long, borak-borak minum tongkat ali, crita pasal budak pompuan yang long minat ke, ececehh..( tu abah perlu tau..) ..tringin skali nak dengar abah bercerita tentang life abah time bujang2 dulu..sama ke perangai kita??  hehe..nak pegi haji umrah skali ngan abah..tahun ni, mgkin x ad rezeki, long x dapat ikut skali..lain thun, insyaAllah..
    

dari anak mu..along
yang tiada galang pengganti..abah
   
   
     

      selalunya dlm hidup kita mesti ada someone yang kita sayang, yang paling memahami diri kita, yang byk mendorong kita..xkisah lah pakwe ke makwe ke sahabat ke ..bagi aku diorang pun ada contribute something and more dlm hidup kita.. aku ada seorang abah yang hanya dia seorang memahami hati kecik aku..dan ini kisah aku..

ape ni? main ugut-ugut plak..



bismillahirrahmanirrahim.
wohaa!!..ad peningkatan yg baik dari segi adab+tasi dari crita yg baik2.da pandai ber-mukaddimah..kih3. exam lagi 3 hari , sempat last2 minute plan pg Nilai, umah org bujang, ( my cousin ) yg x kawin2 lagi..keh3.
         
     dia ni baguih dok ada no..time aku balik umah dia, slalu ja layan aku tip tip top punya! nak makan ap? nak g mana? layan movie? layan tb?  tang tu aku suka..haha..

    TAPI..bila aku bagitau aku still ada lagi tinggal satu paper final..huuuisshh, trus dia brubah loghat kelate dia..

'' ni Miru ( amer dlm bhsa kelate ) baco doh ko ni? exam dok abih lagi tu, g baco gih ! '' 

tu dia, ada tanda seru kat blakang..pantang aku terlentang ja, kuar ayat2 ugutan..ececehh.sabaq ja la..6t ko da kawen, anak ko aku sagai betui2 ..kih3..demo jago lahh..hahaha!!( gelak dendam )..

Saturday, November 6, 2010

i hate it most!!

          tau2 da nak g libry, tp x bawak sweater..
    da tau, x leh sejuk-sejuk..6t ehem-ehem..
               itulah kamu..kan da malu..huk3...


aku benci air-cond!!!

Thursday, November 4, 2010

life must goes on!!

bagun pagi = 10 minit before zuhur.
                 = solat ( berjemaah k!)ngee~
                 = study (o.0)
                 = men futsal
                 = magrib
                 = fb
                 = isyak
                 = study (=.+)
                 = study (+.+)
                 = study (3.3)
                 = .......(mereng!!)

keesokan harinya...
bagun pagi = 10 minit before zuhur.
                 = solat ( berjemaah k!)ngee~
                 = study (o.0)
                 = men futsal
                 = magrib
                 = fb
                 = isyak
                 = study (=.+)
                 = study (+.+)
                 = study (3.3)
                 = .......(mereng!!)

cukup 40 hari, sure masuk hospital mental!! sooo sioot... 






Tuesday, November 2, 2010

4 u 15

my feedback after all...

= sori lewat ckit aku datang..at least aku datang..ye dak?
= makan x abeh, ish3..
=sambil makan leh plak dia __________( isi tempat kosong)
=x abeh2 dendam ngan aku.haha
=hutang aku da settle k..
=still byk makan cam dulu..x pe bagus lah..cuma minum susu kalsium banyak ckit, bagi tinggi. (^.^)v
=do me a favor? treat me once more timessssss..huhu
tiramisu.



bg tinggi ckit lah...6t nak lumba lari..kih3

Monday, November 1, 2010

ungs 2040..


Dr. hikmatullah..jgn bagi saya fail subjek dr. ye..tolong sangat2..huhu..

* post sejurus habih exam ungs 2040 (T.T)

Tuesday, October 19, 2010

hadiah bufday boleyh??

-converse shoes-
-buddy cart skate-


-led platinum watch-




nggeeh3..bufday ku semakin dekat..sape2 nak make it real my dream wish..sangat-sangat dan mat lah di alu-alukan ye..terutamanya kepada budak2 ni..topix, alia, raby, n apiq. korang jgn wat2 lupe plak !! (^.^)v

Friday, October 1, 2010

life is hard, isn't?



full package of things to do..
but still laze to done ..
regret in the end..
shoot the people on the other hand,

ouch!! i fell again..
then to wake up for fight.

Tuesday, September 28, 2010

da lama..

berhabuk suda blog aku ni..da asyik makan kue raya x habeh2 ag..nak update blog wat ape..ye dak?? kih3..tggu lah, raya kan sebulan..pastu raya puasa 6 plak..tambah lagi 6 hari sempena puasa 6..simple crite kita raya 36 hari lah!! beshh ape..

Monday, August 30, 2010

gotta be




oooo..ohhh..ohhhh..
i wanna be some body..somebody..


Sunday, August 22, 2010

kebuluq aku..

satu hari saya pegi bazar ramadhan, carik2 makanan nak bukak pose..tengok banyak gerai yang jual nasik..macam2 ada!! ala-ala astro gituw..hik2..

    tengah2 pusing2 jenguk2 kueh2 dan air..saya terpandang...

dia lelaki..dan dia perempuan..beli makanan sama2..damn..

kesian kat mak aku..dia da bekenan kat cik akak tu, tapi sayang..dia lelaki yang damn,kebas..kan da melepash..


ok..tak bek feeling-feeling dalam bulan pose ni..6t balik bilik, makan banyak-banyak..wat ubati hati yang lara..(T.T)v

Wednesday, August 11, 2010

pepatah di bulan puasa

haih...ari pertama pose ni..bak kata pepatah arab, yang berbunyi..

'' barangsiapa yang berblog di malam pertama ramadhan, ibarat beribadat sepanjang malam''

so, apekate kita tingkatkan ibadat kita dengan gambar-gambar  bulan ramadhan ni..okeh?


selamat berpuasa!! (^,^)v


ahihi..:)

salam ramadhan

ehem2..assalamualaikum..sempena bulan ramadhan yang mulia ni..saya yang bernama..
michael scoffield..ececehh..
        
        nak mintak maaf kepada semua kengkawan dan sahabat handai yang pernah saya tersepak, terlempang, terpukul, tersiku, tersekeh, termaki hamun, tersumpah seranah, terdebik, dan ter..ter..ape-ape je lah..

         yang nak kad raya..sila hantar kad raya kat alamat umah saya, beserta setem sekali, untuk saya isi dan hantar balik ke umah kamu ye..sebarang surat menyurat tak akan dilayan..sekian..kih3..

 mereng suda..

Friday, August 6, 2010

ko apesal??

            aku x de wat salah kat ko, aku hormat kat ko, anggap ko macam kawan baik aku..aku xpernah nak caci maki ko..tapi..bila aku ajak ko wat something give benefit..ko tolak, ko jaja nama aku kat kawan-kawan ko, kawan-kawan ko perli-perli aku..caci aku..kutuk kat belakang aku..



          ok xpe lah..aku ingat selama ni, ko kawan yang aku paling hormat sekali..sumpah xpernah aku kutuk-kutuk ko..ape lagi jaja nama ko kat kawan-kawan aku..x pe lah kan.nak buat macam mane..ko nak buruk-buruk kan nama aku pun..go on je lah..


Saturday, July 31, 2010

impian ''dia''

pernah aku bertanya pada diri seseorang..

'' apa impian kamu ye?''
= banyak..x tau nak cakap camne..apesal lak tiba2 cakap hal impian nieh?..

'' ok lah senang cite, apa keta yang awak nak pakai bila da habis blajar nanti?''
= emm , aku suka yang cute2 gtuw..cam myvi ke, x pun swift..okeh gak..cantik..


'' owh..gitu..so, kalo umah impian tu camne plak?''
= x suka beli umah yang da siap, nak beli tanah sebidang, pastu buat design n renovate umah tu ikut taste sendiri..lagi best renovate ngn husband ( ayat tambah sendiri (6.^)v )



aku doakan..impian dia terkabul..

be my wife ..pleasee??

fairlady 350z modified..
 first impression aku tengok ''menatang nih''..sumpah aku da jadik mereng..aku dapat benda alah ni, meleleh wa cakap lu..haha..yang ni aku nak jadikan dia first wife aku..amacam?? hot x?? haha..

damn cool car..
pearl white colour..cantik, ni wife aku yang second..body nice ngan skirting yang puteh.. 

fairlady 370z..
3rd wife aku, simple but nice..most sexiest car bagi aku..bahagian dalam, toksah cakap..absolutely perfect!!

4th wife aku, korang mesti tertanya-tanya kan..toksah risau..da ada..cuma x declare lagi..:P


Tuesday, July 27, 2010

tak sabarrrr..

da lame tak pekena kambing kari gulai lemak asam..haha..wahai raya..cepat2 ler kamu datang..aku kepingin nak makan kambing golep nihh..

Thursday, June 17, 2010

predict r hidup korang lepas grad nanti...

pernah tak korang jumpa seorang yang dulu bekas tongkang dadah, kepala setan, perangai cam sial, cakap je perkara jahat, apa yang dia tak pernah buat, semua da buat..buaya darat segala buaya, kaki pompuan toksah cakap, kaki club malam,.dia lah kawan aku,

                 yang baru  aku kenal tak sampai sebulan, tapi aku sayang dia giler kaw-kaw, dan aku anggap dia macam adik beradik aku sendiri, andai dia meninggal, aku orang yang pertama yang nak usung mayat dia, kalau orang lain kutuk caci dia, aku orang yang akan bela dia sepenuh hati aku. dia orang yang pertama mengenalkan aku kepada hidup yang sebenar, erti kehidupan yang akan aku tempuhi selepas aku habis belajar nanti. yang mana bagaimana kehidupan dengan menjaja segulung ijazah. dia lah yang membuka minda aku, membuka pemikiran aku yang selama ini ''disetkan'' bahawa , nak berjaya hanya dengan segulung ijazah..

            Tidak!! mahu berjaya dalam hidup, bukan hanya bergantung kepada segulung ijazah yang akan kita jaja kesini ke mari..cuba bayang kan, pada hari kegemilangan konvokesyen korang..korang gembira2, ambik gambar sana, ambik gambar sana, dengan family, dengan teman seperjuangan korang..korang happy cam nak rak kan..baling2 graduation hat tu..tapi hakikatnya...

tangan kanan memegang skroll ijazah ( yang belum tentu korang dapat kerja )...
tangan kiri korang memegang hutang yang mencecah puluhan ribu ringgit( for sure for PTPTN loan!!)..

cam bodoh kan..keje tak sure lagi dapat, tapi dah menanggung hutang, dengan gaji basic fresh graduates, 1800 sebulan tu..korang ingat dapat saving ke?? dengan nak bayar hutang lagi, expenses daily korang, tu tak campur lagi sewa umah, duit minyak keta,..x cukup dowh..memang x cukup..tu x cakap lagi nak kawin ke, nak ada anak..seksa hidup..seksa..

korang kalo x percaya, korang wat lah calculation sendiri, bajet korang nanti da grad nanti, korang ingat gaji fresh grads cecah 3000 ke? nonsense r!! len kira r yang kuar2 jadi doktor, ke yang professsional nye job. kita yang cikai2 yang ambik kos nampak macam gempak ni, x merasa r gaji 3000 bila dah grad nanti..

ini orang tunjukkan aku jalan..satu peluang kehidupan , camne nak ubah hidup aku, yang mana, bila aku dah  grad, aku x perlu bekerja bawah orang..
aku sayang ini orang cam gila kaw kaw nye, even muka buaya, hati dia mulia gile, tak pernah aku jumpa orang berhati mulia cam dia sepanjang hidup aku. yes dia pernah jadi ''sampah'' dulu, tapi sekarang, dia dah ubah hidup, dan sekarang dia menolong aku untuk ubah hidup aku..sumpah aku cakap, ini orang aku terhutang budi dan masa depan aku kat dia..

kalo dia tak bukak minda aku, ..aku tak tau lah hidup kau camne di masa depan nanti..yer, kita tak tahu apa yang akan berlaku pada masa depan, tapi kita leh predict dan buat calculation bagaimana hidup kita bila dah habis grad nanti especially..

 

Monday, June 14, 2010

jual bontot??

        hai..hai.haii.. ape kabor seme orang kampung??..da lame aku x update blog ni..da berhabuk berkarat da pun..ish3..kecian lak kat blogger2 yang die-hard-fan aku tu,( macam ada..)..ye lah..tengok kat list dah sebulan tak update, ape ke hell?? ye dak? ingat dah arwah ke ape..

   aku still ada lagi, cuma sekarang menjalani kehidupan yang ingin mengubah hidup aku sendiri..semua dah aku korbankan untuk ubah hidup aku ni, tolak bontot je aku x jual..ish2.x sanggup aku..

nak ubah hidup, kena berkorban besar..ye dak?? ke dak ye?? ape-ape je lah..to all my fwenz..aku da ubah hidup aku..korang bila lagi??

Monday, May 31, 2010

dowh..

nothing much to say.. just make an announcement...


i have delete facebook account!!! yeh!! yeh!! yeh!!

facebook sucks!!

Monday, May 24, 2010

pukui!! pukui!! pukui!!

okeh, ape yang perlu kita buat kalo kita menyampah dengan seseorang??.
pukui dia?
debik dia?
sepak? 
terajang?
siku rusuk kiri dia??



seminggu ni aku ''hot mood''. x leh tengok muka tuut..ntah sebab ape..chaitan r ni, hasut aku suh aku benci-benci orang lain ni..chilakes ko chaitan!! 

aku dah try, tak nak benci menyampah dengan budak ni..last-last, jadi menyampah balik..
  '' alah, incik sekapur.. tak baik taw, benci-benci orang ni..sabar lah ye..'' 

ye lah..aku tau, tak baik.. dah try ..tapi still lagi ada perasaan benci tu..nak wat camne??..
  '' yang penting awak sangka baik kat dia, ape-ape pun sangka baik ye..'' 

ye lah..ye lah..nanti saya cuba..
   '' haa, camtu lah cayang saya..dengar kata nasihat..''

sayang??..awww..

Saturday, May 22, 2010

aku letih..

sudah lah..aku dah letih dan sesak nafas tengok orang-orang yang hidup dalam dunia sendiri. cukup lah korang mengheret dan diheret ke hulu ke hilir, ke sana dan ke mari..

sakit hati aku, terseksa hidup aku, aku letih..

aku harap apa yang aku tinggalkan, akan diberi yang lebih baik..

letih sangat-sangat tengok korang yang hidup macam bahagia..

Friday, May 21, 2010

buhhhsaAN!!!

apakah aku dilahirkan untuk keseorangan??..uishh, buhsan tahap dewa..kalo duit banyak tak pe jugak, boleh pegi shopping spree ke kat mane-mane (^.^)v tak kisah pegi jalan sorang-sorang pun, yang penting shopping!!

tapi ni lain plak jadinya, duk dalam bilik sorang-sorang pandang dinding, tengok siling, cakap-cakap ngan laptop,.nak pegi mane-mane, poket tengah menipis r plak..huhu.. xpe2, ku menunggu sem baru..sabar ye incik sekapur..


lorh...lambat lagi sem baru...

Thursday, May 20, 2010

diganggu perempuan

aku bingung ..sejak dua menjak ni, asyik diganggu..oleh makhluk ape ntah..aku pun tak tau nak klassifikasikan makhluk ni camne..hishh, serem sejuk aku, bila bertembung ngan 'dia'..


 3 hari lepas, dalam samar-samar petang maghrib, aku on the way ke surau, mula jalan- jalan slow-slow gitue, ye lah pakai kain pelikat, kalo nak berlari kan, mau terlondeh plak..ehem2, korang jangan nak ''membayangkan'' aku terlondeh plak ea!!..euuwww :P

kat mane tadi??..ha, tengah jalan tu, dari jauh aku nampak 2 makhluk ni, jalan dari arah hadapan aku. Dalam hati aku, aku dah tak sedap hati dah,'' sudah lahh..habis aku..habis..'' . aku jalan laju-laju, tak nak bagi makhluk tu tegur aku, dah lah time tu, time gelap, waktu maghrib, mak aku cakap, time2 maghrib ni banyak benda-benda halus ni..

sampai je berselisih, aku tetap jalan laju..nasib baik, makhluk tu tak tegur aku, dia jalan straigh je, melepasi aku..tapi sangkaan aku meleset sama skali.. tiga langkah aku melepasi makhluk tu, ..tiba-tiba je bunyik..










" hai awak, sorang je?? "..dengan suara yang ayu..pastu bunyik gelak-gelak..





aku ingatkan aku dah lepas dari godaan perempuan tu..takk jugak..ye perempuan tu cantik giler..kalo dari belakang 100% body perempuan..tapi sayang, nama nya TAK ada BINTI ..

aku perasan, yang aku ni dah di ushar-ushar dek ''perempuan'' ni dah 2 3 minggu..kalo bertembung, sure dia pandang-pandang aku..argghhh!!..tak dapat dibayang, kalo aku dipegang-pegang, dibelai-belai oleh "perempuan" tu..arggghhh..takk nakk!! tak nakk!!..

Wednesday, May 19, 2010

rabi- ko da tua..welcome to da club..haha

                   haa ko cakap nak hadiah,,nieyh aku bagi ko hadiah..ambik ler..(^.^)V



  happy  birthday to raby..(^.^)v

Tuesday, May 18, 2010

tak kan??

aku memang cerewet, kalo kat umah tu, seme da tau aku punya perangai camne..lagi2 my mum..hehe (^.^)V..

        baju dan seluar aku x leh jemur kat bawah terik cahaya matahari, nanti warna luntur..kecian kat adik-adik aku, kalu time aku balik umah, dia lah jadi P.A aku bahagian basuh baju, alah..sekali-sekala kan angah? tak pe kan..lagipun aku bukan balik selalu pun umah..ye dak??


   baju seluar aku tak leh basuh ngan washing machine, sebab tak fully bersih kalo basuh ngan washing mashine, lagi-lagi kalo ada yang termasuk lebih sabun dalam washing mashine tu..habeh baju seluar aku tampung2 putih sebab sabun tak larut sepenuhnya..yang tu lagi aku membebel tak henti-henti pada sapa yang basuh baju ari tu..sayang harta benda sendiri tu kan amalan mulia..(^.^)v..


    bilik-bilik aku nak kena kemas semuanya..aku memang anti, sapa yang masuk bilik aku, lepas tuh wat sepah2 kat bilik aku macam bilik dia yang cam tongkang pecah..demmit!!..


  loker2 aku semua nak kena gantung baju seluar nya..n kena classify kan yang belah kanan sekali ni untuk seluar, lepas tu baju kemeja, kemudian baju t-shirt, lepas tu baju long-sleeve, kain baju semayang, akhir sekali sweater..tak suke lipat2 baju seluar, coz nampak tak kemas..


cerewet sangat ke?? tak kan??..

hari-hari perut leper

             pernah tak tidur dengan hati yang sayu, perut yang berbunyik minta diisi, sambil tidur diatas lantai berlapikkan selimut sebagai bantal...bulan-bulan yang amat payah,selepas melihat bank balance tinggal RM 1.46 sen..

          berbekalkan sebungkus megi sebagai branch ( breakfast + lunch )..aku pergi ke kelas pun lembik cam megi gak..mujur rambut aku rebonding..tak lah curly cam megi..haw3!!..pe pun bulan ni amat payah..

         tu lah pasal, aku pening2 + loya + sakit perut...kawan kau cakap aku pregnant??..jenis tak makan taugeh r diorang tu..perlukah aku ulang 30 kali lagi yang aku ni dilahirkan purely lelaki??..al-handasah betui r..

dah, aku tak nak cakap banyak2..tengah lapar ni..orang lapar cepat marah tau!!.