Tuesday, December 1, 2009

ujian dan dugaan yang mendatang..

pagi tadi yang hujan renyai2...seleas solat subuh, parent aku dah siap2 nak pg selesaikan urusan2 yang patut diselesai hari ni..termasuk lah aku..

urusan 1 ; abah dan ummi aku heading ke kuala abang,untuk lapor diri di sebuah sekolah coz ummi aku kena posting ke sekolah belah sana, agak jauh dari umah lebih kurang 30 km ummi aku nanti kna ulang alik tiap2 hari..since die akan mengajar di sebuah sekolah di kuala abang...nak buat mcm mane, dah arahan pejabat pelajaran..

urusan 2 ; ke sekolah lame aku..smkadg..nak g ambk sijil SPM..dah 2 tahun terbiar kat office skol..x reti2 nak g ambik..haha..lepas dpt sijil tu, nak mintak pengesahan daripada pengetua..tapi, die plak x de..terpaksa ke sekolah menengah seri payung, untuk mintak pengesahan salinan sijil aku..tapi, pun dia x de..mujurlah..PK HEM ade..die lah yang tolong buat pengesahan..huhu..trima kasih puan ( pk hem tu pompuan)..hehe..

urusan 3 ; then, abah , ummi n aku heading ke kuala terengganu,nak pg ambik laptop aku yang rosak 3 minggu lepas..dah siap baiki..hard disk rosak..n kena format skali..charge rm50 untuk formatting..

urusan 4 ; then ke bank muamalat, nak selesaikan urusan aku , nak ambik penyata bank..untuk apply ptptn..

hujan still lagi turun dengan lebat..

urusan 5 ; heading ke JPJ trgganu, urusan abah aku...parking keta pnya cantik, tapi kn block ngan keta org lain..canntekk..

urusan 6; pastu ke tempat servis keta..tapi tmpat tuh full..byak keta yang tggu untuk dservis..terpaksa pg tmpat servis yang lain..

hujan x henti2 lagi..

urusan 7 ; siap jer servis, heading to simpang rawai..ke bengkel keta ..waja abah yang eksiden ari tuh..x siap2 lagi baiki..

kemudian pg makan tengah hari [ time tu 6 ptg]..ha'ah..lunch pkul 6 ptg..huhu :(
..lpas makn..balik ke umah tok aku, nak g ambik adik2 aku..6.45 pm...lepas solat magrib..kami balik umah..hujan yg x henti2 dari pagi tadi..jalan pun dah naik air..banjir..mujur jalan tu still lagi bleh lalu..

sampai umah..ummi aku cakap " astagfirullah..kunci umah t'tinggal kat umah tok!!.." seme diam..last2 abah n ummi patah balik pg umah tok..aku n adik2 stay kat garaj keta..menunggu umah yang x de kunci..huhu..

pkul 9 pm baru lah bleh masuk umah..keje aku blum setel ag.. kna kemas barang2 n packing barang2 aku..esok nak ke gombak..lusa aku nak register masuk uia..pkul 12.30 am baru siap2 seme keje packing..hehee..


p/s- hari ni full of pressure..especially abah n ummi aku..aku??..a little bit,tapi aku lebih suka mendiamkan diri..daripada mengeluh dan x berbuat apa2..i.e.adoii, haila, haiihh,knpalah jd cmni, n bla bla bla ( ckap x henti2)...even aku kna marah pun, aku lbih suka diamkan diri..senyap..membisu, tanpa kata2..

dan aku lebih suka mengatakan, ap yang family aku lalui hari ni, kesusahan, keletihan n lain2 tu..adalah kafarah dosa2 kami..moga2 kesusahan yg kami lalui hari ini, di kafarahkan oleh ALLAH dengan dosa2 kami yang lalu..InsyaAllah..:)

No comments: