Monday, December 28, 2009

reunion skgb kali ke-2..

 

 

 

 
Posted by Picasa



Pe kehel reuni0n,ad gmbar kaki jer??..ha3..

Sunday, December 20, 2009

Hujung minggu yg...ntah..

Asal hujung minggu je,.hdup ak jd l0nely gler..duk dlm blik sorg2..x tau nak wat per..x kisah lah..satu hari 6t,kta pn akan hdup s0rang2 jgk....alam kbur 6t..


Kemarin,pegi beli tikar n meja ntuk blik aku..angkut msuk lm keta savy,..blik aku dah cm t0ngkang pecah,.x de 6pk cm bilik student u lgsung..cheist!!..kacang buncis!!..

Haa,dgn ad 2 brang yg aku beli t0wh,.r0omates aku dgn bek hatiny membeli jag n gelas2 untk l0gistik bilik...tp lg skali cheist!!!...ape gna jag n benda2 t0wh,tp water heater x de!!!..last2 wt hiasan kt ceruk dinding..nasib bek aku x wt pasu bunga..wt tanam p0k0k kaktus ke..6t bleh aku tibai r0omate ak s0rang lg 2,.dah 2 minggu, x 6pk batang hdung..pegi mane ntah..x reti2 nk balik ke ape...hantu bet0l!!..


Kemarin jgk,aku pegi beli n0vel bersiri twilight..6pk cm best je crite die..






-aku slalu s0rang2 time hujung minggu.~

Thursday, December 17, 2009

Aku yg sendirian??

1 bilik 4 org,..tp kenapa tiap kali aku msuk blik,.x de org?? .. tinggal aku duk s0rang2 dlm bilik..


Kenapa time aku nk g makan mlm,.ak x de tman nk mkn bersama..(bukan awek yer..:-P)...tinggal aku sorang2 mkn mlm...


...ni yg rase nk kwin cepat2 ni..woha!!..aku dh b0san hdup sorang2..:-P

Friday, December 11, 2009

aku yang skema??!!

betul ke??..aku ni budak skema??..ntah lah..
the story behind it...

first day aku masuk kuliah di uia..

kelas macro..
sorang lecturer lelaki masuk kelas..first words comes from his mouth..
' why are you wearing TIE??'..die tanya aku..and then i said..
' because its look nice and tidy..' dengan perasaan menggelabahnya..ha3..
' ok..'..die cakap..

selepas je situasi tu..aku realized that..rupenya x ramai pakai tie kat uia ni..even lecturer pun jarang sgt aku tgk..tapi aku x kisah pun..as long as aku suka ngan cara aku..aku terus dengan cara aku.. i am who i am..and that is who i am..;p

the fundamental rules in university ;
first-follow the university rules.
second-follow the first rules.
third-follow the second rules..

haw3..;)

Thursday, December 10, 2009

Pagi yg senyap-5.34

Aku bleh nampak bintang dri bilik aku,.starlight could makes me calm en0ugh...h0pe there is an0ther nite for me to have change to see a star..~

Hari-hari terawal:-)

Stat je kuliah,.aku dh excited..he3..senang ckp,aku hepy kt cni,..envir0nment cni x sma kt tmpt2 lain,.aku dh stat suka tmpt ni..knp aku ske??? Byk reas0nnya..ak suka lectrer die..fuh,best r die pny lectures..ak x tau cmne nk ckp,tp best r ..:-) mknan cni,murah n bleh buat ak jd gmuk,bla aku grad 6t.ha3...tp yg lg best,.aku kna menapak,berkil02 meter nk ke kelas..hua3..2 lah pasal,blik aku dah r tgkt 4,kelas plak jauh..fuh,c0mplete package uia bg kt aku..:-P tiap2 ari,keluar bilik pagi,masuk bilik nak2 maghrib,.memg exhausted tahap tenggiling nya..smp kt blik jew,sure terb0ngkang tidur,x de mase dh nk tkar2 bju..haw3...lpas s0lat mgrib,smbung tid0 blik..isyak??? Pkul 3 pagi..hu3..

Cmni lah minggu2 terawal aku kt cni..letih sbb byk bjaln jauh..mggu2 sterusnya,aku x tau,bgaimane...yg pasti,aku suke tmpt ni,insyaallah..~

Thursday, December 3, 2009

Hari pertamaku di uia g0mbak:-)

Excited!! Excited!! Excited!!!..that all aku nk ckp..adore gler ngn suasana kt cni..even blik aku d tingkt 4,.tp die pnya view..wuuhaa..cntik..ad bukit,fl0ra fauna..n jga m0nyet2..ha3..tp aku suka sgt...

Ari pertma,memg full ngn briefing jew,.penat kaki bjalan,.kejp g sini,kejp g sana..sb0r jer lah..ni lah namany khdupan u..hehe..byak ag tmpt aku x tau,since x survey full lg kampus uia g0mbak nih..;-)..tp x pe,there will be my time later on..

Sjak dri umah ag,aku dah pasang niat,.dtg uia ni,aku nak blajr betul2,sungguh2...niat krana Allah ..mga2,Allah pimpin aku ke jalan redhaNya..insyaallah..:-)

Tringat kt umi n abh,.bru pg tadi,hantr aku daftr..mgkin dah smp umah k0t..x smpt nk call,tny dah smp umah ke blum..ni dah lwt mlm,mgkin di0rng dh tido..insyaallah,esk aku call diorg...

P/s- hari ni,lth ngat,.tp aku tetp dlm m0od excited n gembira..:-)

Tuesday, December 1, 2009

ujian dan dugaan yang mendatang..

pagi tadi yang hujan renyai2...seleas solat subuh, parent aku dah siap2 nak pg selesaikan urusan2 yang patut diselesai hari ni..termasuk lah aku..

urusan 1 ; abah dan ummi aku heading ke kuala abang,untuk lapor diri di sebuah sekolah coz ummi aku kena posting ke sekolah belah sana, agak jauh dari umah lebih kurang 30 km ummi aku nanti kna ulang alik tiap2 hari..since die akan mengajar di sebuah sekolah di kuala abang...nak buat mcm mane, dah arahan pejabat pelajaran..

urusan 2 ; ke sekolah lame aku..smkadg..nak g ambk sijil SPM..dah 2 tahun terbiar kat office skol..x reti2 nak g ambik..haha..lepas dpt sijil tu, nak mintak pengesahan daripada pengetua..tapi, die plak x de..terpaksa ke sekolah menengah seri payung, untuk mintak pengesahan salinan sijil aku..tapi, pun dia x de..mujurlah..PK HEM ade..die lah yang tolong buat pengesahan..huhu..trima kasih puan ( pk hem tu pompuan)..hehe..

urusan 3 ; then, abah , ummi n aku heading ke kuala terengganu,nak pg ambik laptop aku yang rosak 3 minggu lepas..dah siap baiki..hard disk rosak..n kena format skali..charge rm50 untuk formatting..

urusan 4 ; then ke bank muamalat, nak selesaikan urusan aku , nak ambik penyata bank..untuk apply ptptn..

hujan still lagi turun dengan lebat..

urusan 5 ; heading ke JPJ trgganu, urusan abah aku...parking keta pnya cantik, tapi kn block ngan keta org lain..canntekk..

urusan 6; pastu ke tempat servis keta..tapi tmpat tuh full..byak keta yang tggu untuk dservis..terpaksa pg tmpat servis yang lain..

hujan x henti2 lagi..

urusan 7 ; siap jer servis, heading to simpang rawai..ke bengkel keta ..waja abah yang eksiden ari tuh..x siap2 lagi baiki..

kemudian pg makan tengah hari [ time tu 6 ptg]..ha'ah..lunch pkul 6 ptg..huhu :(
..lpas makn..balik ke umah tok aku, nak g ambik adik2 aku..6.45 pm...lepas solat magrib..kami balik umah..hujan yg x henti2 dari pagi tadi..jalan pun dah naik air..banjir..mujur jalan tu still lagi bleh lalu..

sampai umah..ummi aku cakap " astagfirullah..kunci umah t'tinggal kat umah tok!!.." seme diam..last2 abah n ummi patah balik pg umah tok..aku n adik2 stay kat garaj keta..menunggu umah yang x de kunci..huhu..

pkul 9 pm baru lah bleh masuk umah..keje aku blum setel ag.. kna kemas barang2 n packing barang2 aku..esok nak ke gombak..lusa aku nak register masuk uia..pkul 12.30 am baru siap2 seme keje packing..hehee..


p/s- hari ni full of pressure..especially abah n ummi aku..aku??..a little bit,tapi aku lebih suka mendiamkan diri..daripada mengeluh dan x berbuat apa2..i.e.adoii, haila, haiihh,knpalah jd cmni, n bla bla bla ( ckap x henti2)...even aku kna marah pun, aku lbih suka diamkan diri..senyap..membisu, tanpa kata2..

dan aku lebih suka mengatakan, ap yang family aku lalui hari ni, kesusahan, keletihan n lain2 tu..adalah kafarah dosa2 kami..moga2 kesusahan yg kami lalui hari ini, di kafarahkan oleh ALLAH dengan dosa2 kami yang lalu..InsyaAllah..:)