Monday, December 28, 2009

reunion skgb kali ke-2..

 

 

 

 
Posted by Picasa



Pe kehel reuni0n,ad gmbar kaki jer??..ha3..

Sunday, December 20, 2009

Hujung minggu yg...ntah..

Asal hujung minggu je,.hdup ak jd l0nely gler..duk dlm blik sorg2..x tau nak wat per..x kisah lah..satu hari 6t,kta pn akan hdup s0rang2 jgk....alam kbur 6t..


Kemarin,pegi beli tikar n meja ntuk blik aku..angkut msuk lm keta savy,..blik aku dah cm t0ngkang pecah,.x de 6pk cm bilik student u lgsung..cheist!!..kacang buncis!!..

Haa,dgn ad 2 brang yg aku beli t0wh,.r0omates aku dgn bek hatiny membeli jag n gelas2 untk l0gistik bilik...tp lg skali cheist!!!...ape gna jag n benda2 t0wh,tp water heater x de!!!..last2 wt hiasan kt ceruk dinding..nasib bek aku x wt pasu bunga..wt tanam p0k0k kaktus ke..6t bleh aku tibai r0omate ak s0rang lg 2,.dah 2 minggu, x 6pk batang hdung..pegi mane ntah..x reti2 nk balik ke ape...hantu bet0l!!..


Kemarin jgk,aku pegi beli n0vel bersiri twilight..6pk cm best je crite die..






-aku slalu s0rang2 time hujung minggu.~

Thursday, December 17, 2009

Aku yg sendirian??

1 bilik 4 org,..tp kenapa tiap kali aku msuk blik,.x de org?? .. tinggal aku duk s0rang2 dlm bilik..


Kenapa time aku nk g makan mlm,.ak x de tman nk mkn bersama..(bukan awek yer..:-P)...tinggal aku sorang2 mkn mlm...


...ni yg rase nk kwin cepat2 ni..woha!!..aku dh b0san hdup sorang2..:-P

Friday, December 11, 2009

aku yang skema??!!

betul ke??..aku ni budak skema??..ntah lah..
the story behind it...

first day aku masuk kuliah di uia..

kelas macro..
sorang lecturer lelaki masuk kelas..first words comes from his mouth..
' why are you wearing TIE??'..die tanya aku..and then i said..
' because its look nice and tidy..' dengan perasaan menggelabahnya..ha3..
' ok..'..die cakap..

selepas je situasi tu..aku realized that..rupenya x ramai pakai tie kat uia ni..even lecturer pun jarang sgt aku tgk..tapi aku x kisah pun..as long as aku suka ngan cara aku..aku terus dengan cara aku.. i am who i am..and that is who i am..;p

the fundamental rules in university ;
first-follow the university rules.
second-follow the first rules.
third-follow the second rules..

haw3..;)

Thursday, December 10, 2009

Pagi yg senyap-5.34

Aku bleh nampak bintang dri bilik aku,.starlight could makes me calm en0ugh...h0pe there is an0ther nite for me to have change to see a star..~

Hari-hari terawal:-)

Stat je kuliah,.aku dh excited..he3..senang ckp,aku hepy kt cni,..envir0nment cni x sma kt tmpt2 lain,.aku dh stat suka tmpt ni..knp aku ske??? Byk reas0nnya..ak suka lectrer die..fuh,best r die pny lectures..ak x tau cmne nk ckp,tp best r ..:-) mknan cni,murah n bleh buat ak jd gmuk,bla aku grad 6t.ha3...tp yg lg best,.aku kna menapak,berkil02 meter nk ke kelas..hua3..2 lah pasal,blik aku dah r tgkt 4,kelas plak jauh..fuh,c0mplete package uia bg kt aku..:-P tiap2 ari,keluar bilik pagi,masuk bilik nak2 maghrib,.memg exhausted tahap tenggiling nya..smp kt blik jew,sure terb0ngkang tidur,x de mase dh nk tkar2 bju..haw3...lpas s0lat mgrib,smbung tid0 blik..isyak??? Pkul 3 pagi..hu3..

Cmni lah minggu2 terawal aku kt cni..letih sbb byk bjaln jauh..mggu2 sterusnya,aku x tau,bgaimane...yg pasti,aku suke tmpt ni,insyaallah..~

Thursday, December 3, 2009

Hari pertamaku di uia g0mbak:-)

Excited!! Excited!! Excited!!!..that all aku nk ckp..adore gler ngn suasana kt cni..even blik aku d tingkt 4,.tp die pnya view..wuuhaa..cntik..ad bukit,fl0ra fauna..n jga m0nyet2..ha3..tp aku suka sgt...

Ari pertma,memg full ngn briefing jew,.penat kaki bjalan,.kejp g sini,kejp g sana..sb0r jer lah..ni lah namany khdupan u..hehe..byak ag tmpt aku x tau,since x survey full lg kampus uia g0mbak nih..;-)..tp x pe,there will be my time later on..

Sjak dri umah ag,aku dah pasang niat,.dtg uia ni,aku nak blajr betul2,sungguh2...niat krana Allah ..mga2,Allah pimpin aku ke jalan redhaNya..insyaallah..:-)

Tringat kt umi n abh,.bru pg tadi,hantr aku daftr..mgkin dah smp umah k0t..x smpt nk call,tny dah smp umah ke blum..ni dah lwt mlm,mgkin di0rng dh tido..insyaallah,esk aku call diorg...

P/s- hari ni,lth ngat,.tp aku tetp dlm m0od excited n gembira..:-)

Tuesday, December 1, 2009

ujian dan dugaan yang mendatang..

pagi tadi yang hujan renyai2...seleas solat subuh, parent aku dah siap2 nak pg selesaikan urusan2 yang patut diselesai hari ni..termasuk lah aku..

urusan 1 ; abah dan ummi aku heading ke kuala abang,untuk lapor diri di sebuah sekolah coz ummi aku kena posting ke sekolah belah sana, agak jauh dari umah lebih kurang 30 km ummi aku nanti kna ulang alik tiap2 hari..since die akan mengajar di sebuah sekolah di kuala abang...nak buat mcm mane, dah arahan pejabat pelajaran..

urusan 2 ; ke sekolah lame aku..smkadg..nak g ambk sijil SPM..dah 2 tahun terbiar kat office skol..x reti2 nak g ambik..haha..lepas dpt sijil tu, nak mintak pengesahan daripada pengetua..tapi, die plak x de..terpaksa ke sekolah menengah seri payung, untuk mintak pengesahan salinan sijil aku..tapi, pun dia x de..mujurlah..PK HEM ade..die lah yang tolong buat pengesahan..huhu..trima kasih puan ( pk hem tu pompuan)..hehe..

urusan 3 ; then, abah , ummi n aku heading ke kuala terengganu,nak pg ambik laptop aku yang rosak 3 minggu lepas..dah siap baiki..hard disk rosak..n kena format skali..charge rm50 untuk formatting..

urusan 4 ; then ke bank muamalat, nak selesaikan urusan aku , nak ambik penyata bank..untuk apply ptptn..

hujan still lagi turun dengan lebat..

urusan 5 ; heading ke JPJ trgganu, urusan abah aku...parking keta pnya cantik, tapi kn block ngan keta org lain..canntekk..

urusan 6; pastu ke tempat servis keta..tapi tmpat tuh full..byak keta yang tggu untuk dservis..terpaksa pg tmpat servis yang lain..

hujan x henti2 lagi..

urusan 7 ; siap jer servis, heading to simpang rawai..ke bengkel keta ..waja abah yang eksiden ari tuh..x siap2 lagi baiki..

kemudian pg makan tengah hari [ time tu 6 ptg]..ha'ah..lunch pkul 6 ptg..huhu :(
..lpas makn..balik ke umah tok aku, nak g ambik adik2 aku..6.45 pm...lepas solat magrib..kami balik umah..hujan yg x henti2 dari pagi tadi..jalan pun dah naik air..banjir..mujur jalan tu still lagi bleh lalu..

sampai umah..ummi aku cakap " astagfirullah..kunci umah t'tinggal kat umah tok!!.." seme diam..last2 abah n ummi patah balik pg umah tok..aku n adik2 stay kat garaj keta..menunggu umah yang x de kunci..huhu..

pkul 9 pm baru lah bleh masuk umah..keje aku blum setel ag.. kna kemas barang2 n packing barang2 aku..esok nak ke gombak..lusa aku nak register masuk uia..pkul 12.30 am baru siap2 seme keje packing..hehee..


p/s- hari ni full of pressure..especially abah n ummi aku..aku??..a little bit,tapi aku lebih suka mendiamkan diri..daripada mengeluh dan x berbuat apa2..i.e.adoii, haila, haiihh,knpalah jd cmni, n bla bla bla ( ckap x henti2)...even aku kna marah pun, aku lbih suka diamkan diri..senyap..membisu, tanpa kata2..

dan aku lebih suka mengatakan, ap yang family aku lalui hari ni, kesusahan, keletihan n lain2 tu..adalah kafarah dosa2 kami..moga2 kesusahan yg kami lalui hari ini, di kafarahkan oleh ALLAH dengan dosa2 kami yang lalu..InsyaAllah..:)

Monday, November 30, 2009

Uia g0mbak..i'm coming..

Menghitung hari,setelah 2 bulan aku cuti..skrang dah dkat tarikh nak reg. Masuk g0mbak..mcm2 perasaan ada,.excited, takut, bimbang, gembira...x kisah lah ape2 pun..yang pasti 2 dec ni,aku kna lap0r diri kat uia g0mbak..akan bermula lah kehidupan fasa 'u' aku..aku x pasti bagaimana kehidupan 'u' aku nanti...time matrix dulu, agak terumbang-ambing..kat u ni,lagilah banyak cabaran n dugaan yg menanti...aku berd0a..mga2 Allah tunjukkan aku jalan yg terbaik untuk aku..:-)

-aku yang semakin...~

Sunday, November 29, 2009

Reuni0n skgB..:-)

Waahh..best nya, bleh jmpa kawan2 lama,.time sk0lah rendah dlu..huhu...adi, rahim, aizul, sabri, awari, azizul, rizal, hafizah, hawa..even x semua datang,.aku amat gembira,teng0k keadaan kawan2 aku semua...diorang semua dah berubah..totally 180° degree..ha3..

Rahim- skrang blajar kt uitm arau..dlm civil engineering..bru je angkt rxz hitam..6pk cm nk jdi mat m0t0r jew..hu3..





Adi-skrang stdy kt uitm jengka..walala,skrang dah jadi sc00terist..vespa warne hijaunya yg membingitkan telinga..ha3 n pakaian dia pn dah jadi cm org 60-an dlu..sluar yg ketat kt atas n luas kt kaki..hu3..




Awari-skrang stdy kt umt, ambik k0s pengurusan perniagaan ..:-)

Aizul- skrang stdy kt p0liteknik tanah merah..:-)

Sabri- skrang stdy kt yayasan terengganu..ambik bhagian k0mputer..;-)




Azizul-skrang stdy kt p0liteknik penang..;-)..




Hafizah- bru je tmatkn stdy dlm pastri..;-)

Hawa- pun sama ngan hafizah,baru tamatkan kursus pastri..;-)

Rizal- skrang tgah praktikal di kuantan..;-)




Aku pun tmpang gembira teng0k kwan2 aku semua,dh mempunyai cita2 tersendiri...aku doakan mereka semua berjaya lm apa yg di0rang usahakn...amin;-).



haa ni wa..skrang study kat UPSI..dgr kate nk jadi cikgu yg dedikasi..haw3..apepun..kami doakan wa jadi cikgu untuk bakal anak2 kami sume 6t...free of charge..x gitu wa??  ngee~


 ni dia sorang lagi..iffa..the youngest one in our group...skrang study kat UTM, johor..aku lost contact ngan dia almost 7 years..tahun ni baru on balik..uish..




P/s- thanks to hafizah n hawa,cz t0l0ng sp0ns0r juadah makanan yg best2..hasil dari kursus pastri di0rang..:-)

Saturday, November 28, 2009

Kafarah d0saku,..

Samlam,..aku tidor kt ruang tamu umah t0k aku..tengah2 best tido,.rase sakit kt bahu aku..aku bgun,tgk2 lipan tgah merayap atas tot0..sah r ,aku kna sengat lipan..sakit gak..huhu...aku nak bunuh lipan 2,x sampai hati plak...aku x bleh tido sampai pkul 3 pagi,..berfikir n tahan sakit..huu..

Tengah2 than sakit 2,.aku t'pkir lah,ni mgkin kafarah d0sa aku yang sebelum2 ni..dah byak sgt d0sa aku pada yg MahA ESA...kalu dkumpul2 semenjak aku hdup ni,.19 thun..ish,banyak sangat lah..x terhitung...

Tapi..betapa Allah ni maha penyayang kpd hamba2Nya..Dia kafarah d0sa aku hanya dgn sengatan sek0r lipan..2 lah buat ak terfikir,btpa Allah sayang kita semua..tapi,adakah kita sayang Allah,sebagaimana Dia sayang kita..
Aku..realize mlm tadi,.yg,.sudah lama aku semacam lupekan Allah..alpa dgn dunia,.


Allah,ampunkan d0sa2ku,.terlalu byk dosa aku terhadap Mu..

Thursday, November 26, 2009

Salam hari raya :-)

Salam hari raya,salam semua, salam hari raya,bahagia akhirnya...



Smbil2 dengar lagu m.nasir, aku n sepupu aku heading t0 Terengganu dari k.l..really in m0od raya aidiladha..hehe..6 hari stay kt umah orang bujang (sepupu aku)..my life gets hectic + pathetic..since duk dlm umah sambil teng0k tv, layan p.c, mkan bila sampai masa, n stay up sampai pagi..haha..idup cm x de makna jer...aku x tau lah,camne 6t kehidupan bujang aku 6t,bila dah keje..mcm di0rang or..?? Tp satu yg best bila ngan di0rang..[ suka bawak keta laju2 ] ha3..ni yang aku adore giler..speeding up 130 - 170 km/s makes me wwwaaahhh ,i want it faster,faster n faster..haha..tambah2 lagi kalo kt highway, jgn cakap lah,.juz feel the wind talking to y0u,.haha..

Sunday, November 22, 2009

Oh n0!!!!

Adakah aku tersalah tlis ayt 2?!..ak x bermksud pn..:'( sori3..aku x de niat pun nak kate camtu..sori sangat2..

Saturday, November 21, 2009

Heartbreak kid..

Aku tau aku bkn org yg perfect-ak tau ak bkn org baik- aku tau ak bkn org yg cerdik...aku tau aku x layak..bukan sesiapa pd sesiapa..x kisah lah,engkau hidup dgn cara engkau,aku hidup dgn cara aku..aku dah berhenti berharap pada sesiapa pun,..apatah lagi nak mengejar kau yang jauh...mungkin ini yang terbaik bagi aku,.tak kisah r,.i have been used to be al0ne bef0re..and n0w i juz to reverse back as i hv bef0re...n0w i hv learned to st0p hoping to any0ne...:'(

Mem0ries that never fade..{ primary school}®

I have got some mem0ries that still bare in my mind...clearly stick in one of brain's b0xes...


Aku masuk standard 1,SK Gong Balai pada umur ak 5 tahun,.2 tahun muda dr yg sepatutny untk budak2 stndrd 1...coz my dad is a teacher at that sch0ol,so he put me in standrd 1,even ak x ckup umur lg time 2!!..ha3..but that is n0t the problem at all to me..since ak stil bleh f0ll0w ap yg cikgu ajar...ak stil ingt beberapa org cg yg mengajar ak time 2,.b.i-teacher natrah..m.m-cg zuraida..b.m-cg zaidah..n yg len2 aku dah x ingt dah..huhu..masa darjah 2 pn sama,org len masuk darjah 2 umur 8 thun,.aku masuk darjah 2,umur 7 tahun..ha3..n tahun kemudiannya,aku still lagi darjah 2,time umur aku 8 tahun..x masuk darjah 3..huhu..aku spend 8 tahun kt primary sko0l..(*_^)..alah time kanak2 ribena dulu mane lah pandai argue2 ngan parents..juz follow je ap yg diorg cakap..tapi,apa yg diorg rancang 2,adalah yang terbaik untuk kita..n i could see what happened to me in past 12 years...but, there is s0mething yg aku fobia time primary sk0ol dlu..exam week!!!..bila dekat ngan minggu exam,.mula lah datang,mimpi2 yg mengarut2, yg bukan2..dsebabkan aku x pandai over c0me pressure aku..n smpai skrang,.aku still lagi camtu,tp kadang2..mcm2..kdang2 aku pn jadi heran..apa yg x kena ngan diri aku nih..so long, aku belajar untuk menerima diri aku seadanya..n try untuk ubah sisi2 diri aku yg x elok tu..in sh0rt, it is all in progress..;-)

Friday, November 20, 2009

Tanpa disangka!!!

Kelmarin,.hari berjaln lancar even hujan yg renyai2..petang 2 aku n abah pegi jpj,to get my new drift [driving] licence..ha3..then kami terus ke SMKADG untuk jemput adik aku balik umah,since that day was last day of sk0l day...sedang kami menghala jalan pulang ke umah,.kereta waja abah dilanggar m0t0sikal kt bahagian kiri depan..even abah dah elak ,tapi m0t0sikal 2 to0 fast disebabkn diorg x berhenti di persimpangan..bbaaammm!!!..yg abg pemandu m0t0sikal terhentak kepala kt cermin wiper..retak cermin..n abg tu cedera agak teruk..kepala berdarah,lututnya terbelah..kesian plak ak tgk die,time aku angkat die dari bwah kereta waja...abg pemb0nceng sorg lagi 2,terpelanting jatuh atas belakang kereta,kemek teruk,akibat hentaman kuat dari abg pemb0nceng td..die luka2 kecik je,x de yg serius..kecian plak ak tgk abg pemandu yg cedera teruk 2...die dihantar ke h0sptal kuala terengganu...












P/s- nk g lawat abg 2 org tu 6t..kecian kt diorg..T_T

Thursday, November 19, 2009

Aku nk tdow~

Huarggh..ak x taw r,.ak dh bosan tgk tv, mkn2, jaln2, reuni0n, ak rse nk tdow lak ..tp mte plak x nk tvtup..huu...x r ak buhhsan duk sorang2..tp pg ni,ak sorg2 jew,x d keje nk wt,.x d org nk ym,.aku nak tdoww..zzZZ..

Wednesday, November 18, 2009

Happy Spm 2009 day!!

To my sister,.amirah solehah.. Do ur best in spm 09..hope u get flying colours!!

Do ur best my frends in ur STPM ~

This i dedicated to all my Dg upper six..those will be taking stpm ths 18 n0v..hope u guys get done excellent for all paper..to hisyam, i believe u can do it,seems i see lots of changes in ur self..keep it good my frendz...to shahril- believe ur self my frendz,u hve go through a lot of hard work,.so,let this exm lift you up high than u mind,bro!!..hope u get a flying colours in stpm...to all gurlz,i do wish u all gud luck in ur exm as well..the hardship that u all hve thr0ugh for ths 2 years,hope thats will be worthy as same as ur result then..anyway,do the best to all my friends at SMKA DURIAN GULING-especially for upper 6!! ..

Today is rainy day..

It's to0 cold ths m0rnin'..i m get sitting on da chair,with bare f0ot,could feel da warm of sofa..while eyes watching astro hitz channel..raining stil out there..droppin' tip tap..i juz hug myself with cl0thes..felt little bit warm,my fairy tail cat,sleep tightly outside,mybe n0thng need to do xcept sleep..same as its owner..huhu..my c0ld m0rnin' is heated by rock n r0ll songs in hitz..yeah!!..a go0d way to get myself warm n energetic..turn out the songs loud n clear as m0uth imitates the words..ha3...rain droping tip tap..from the first dr0p until the last,..a rainy day for me..

Tuesday, November 17, 2009

Keep waitin'~

I always find da way..to keep u here waitin..i always meant to say..to keep u here waitin'..if u go thr0ugh the way..i will keep here waitin'..u leave me al0ne..i will keep here waitin'..




26..^_^"

Wednesday, November 11, 2009

Goin' back to nilai??

Wooaaahh..i'm goin' back to nilai..aftr 4 days stay at h0me..huhu,.umah 2 cm h0tel lak..duk 2 3 hari,pas2 check out..hua3..kdg2 cian lak kt parents ak,.tp x pe lah,at least,ak blik gk umah..even x lame pn..hdup ni,kdg2 mengajar kta,untk meningglkan org yg kt syang..sbg tnda kt sygkn diorg...i'm ain't the right person to talk 'b0ut philosh0py of life..tp stakt ak phm,itu lah..ak pn trase brat hti gk nk blik nilai,teng0k kn keadaan abh n ummi,.abh-x de org nk tlg die wt umah..ummi- x de org nk kmas2 umah,( mcm rjin..haha)..2 lh tgas2 hrian ak kt umah,kalo cti...tp ad amanah n tanggungjwb yg ak perlu setel kn dlu..dan, alhmdulillah,sdkit sbyak parents ak skong,even scra x lgsung...mg2 slma mane ak tggl kn family ak,.allah menjg diorg dlm kasih syangNya..

my half of day..

Last nite,. Slept too late,until i cn't wake up to make a miss call to my love...got to kn0w that,i must to sleep early n hve a en0ugh rest,.huhu..wake up called at 1.35 p.m..n my azam last night,terburai cmtu jer..huhu:-(..tday pg hntar lapt0q yg rosak..n kna tggu lg 4 week to get it back..farewell my labit0p..haha..n then pg tman umi beli her sk0l stuff for end-year sk0l celebrati0n..back h0me at 5 p.m..x hlang lgpn jet-lagged,da pg jaln2 kt bndar k.t..tp besz...lama dh x pg taman shahbndar,pasar payang,..lots of my mem0ries attached wif tht place.. Some stories of mine,stil could be find along tman shahbndar....hope it be lasting f0rever in my mind..~

Tuesday, November 10, 2009

* gaSp * ~

...4.12 a.m..

Subuh td,.bgn dgn kesepian n shivering gler...kejtkan zuhair,untk buat " miss call " bersma2...n then rushing to bus st0p..balik nilai blik weh..cian zuhair,clas pkul 10 pg..mg2 ap yg engkau lalui itu,dredhai allah,..
..rush n rush..terminal ptra to k.l sentral..waitin' da ktm straight to nilai,bt then..appears n0 where..there is only to kajang...rushng + out of time + lpar + busuk x mandi(haha) + ngant0k...last2 nek ktm ke kajang..tkar train ke nilai..reachng nilai at 9.30 a.m...zuhair agk geli2 n sah2 die akn lwt ke kelas..huhu..cian..
Waitin' khai mai ambk kmi..huhu.. Tq khai..:-)..
Reachng uia at 9.50 a.m..huhu..get myself clean n clear by packing up my stuff...11 a.m..ready to j0urney g0ing h0metown~ teganu kiter...at 12.p.m ..fr0m cheras to pwtc-nek train.. Jaln kaki ke stesen putra..carrying 2 big bag..hua3..at 1.30 p.m~ journey by bus to kuantn - trgganu...along da journey..zzzz ..haha..tired gler..dr lpas subuh ag,asyk rushing je..exhausted gler..+ b0red gler...around 9 p.m..i m h0me!!! Waa..besh3..kiz pipi umi n abh..n then g mkn kt kdai r0ti cnai..huhu..balun nasi g0reng mak cik..hehe..
12.00 a.m~ get my self clean..solat..n lay down on my ktil bujang...layan fb,ym, n blog..hehe..mate x ngant0k ag...
Emm..planning esk nk kmas2 brang2 lm blik,bsuh bju fav..sapu smpah,.n x nk tdo lpas subuh..*azam* ngeh3.. At 4.39 a.m ~ otak dh x cukup oksgen..tp x ngant0k ag..ntah lah..huhu...

~ hari yg agk lth,.tp byk hkmah ak dpt,.dan yg pling pntg..dlm ap keadaan pn,jgn lah kt menipu..[ peristiwa d s0al+siasat oleh guard uia gmbk ]..huhu ..ujian dr allah..:-)